Imigranţi MORȚI în Bosfor, după răsturnarea vasului care venea spre România

Imigranţi MORȚI în Bosfor, după răsturnarea vasului care venea spre România

Cel puţin 24 de imigranţi clandestini au murit, luni dimineața, nu departe de Istanbul, la confluenţa Strâmtorii Bosfor cu Marea Neagră, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat.

Potrivit presei din Turcia, șapte pasageri ai ambarcaţiunii, care transporta 43 de imigranţi afgani şi sirieni către România, au fost salvaţi de către Paza de Coastă turcă, alţi nouă fiind daţi dispăruţi.

Presa turcă scrie că imigranții s-au îmbarcat la sud de Istanbul, în Marea Marmara, iar ambarcaţiunea a înaintat după aceea în Strâmtoarea Bosfor, până la Marea Neagră, unde s-a răsturnat, dintr-un motiv necunoscut încă, la nivelul localităţii Rumeli Fener.

La bordul ambarcațiunii se aflau 12 copii şi şapte femei, potrivit aceleiași surse.

Turcia este o rută importantă pentru imigraţia clandestină dinspre Africa şi Asia către Europa. Imigranţi clandestini provenind din Africa şi Orientul Mijlociu sunt arestaţi frecvent pe teritoriul turc, iar naufragiile pe mare sunt destul de frecvente.

Războiul civil din Siria a crescut numărul de imigranţi care părăsesc Turcia şi încearcă să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene (UE).

Foto: tgrthaber.com.tr

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.