IMM-urile din Regiunea Vest pierd 1,5 MILIOANE de EURO din cauza Ministerului Economiei

IMM-urile din Regiunea Vest pierd 1,5 MILIOANE de EURO din cauza  Ministerului Economiei

Zeci de beneficiari din Regiunea Vest (Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin) sunt pe punctul de a pierde finanțări în valoare de 6.565.000 de lei, adică 1.456.106.11 de euro, din cauza situației conflictuale din cadrul Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (DAPIMM) a Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Concret, este vorba despre conflictul de muncă declanșat în oficiile teritoriale (OTIMMC) ale Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (DAPIMM), care afectează derularea programelor de finanțare.

Angajații oficiilor teritoriale sunt nemulțumiți de faptul că Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (DAPIMM) a încărcat volumul de muncă al OTIMMC-urilor cu încă trei programe noi, în condițiile în care care toate programele au demarat târziu, abia în iulie. Alte nemulțumiri sunt legate de subdimensionarea personalului oficiilor teritoriale raportat la volumul de muncă, lipsa dotării materiale (de exemplu, oficiul teritorial din Regiunea Vest nu are o mașină pentru deplasări în teritoriu, deși operează în patru județe, acest lucru făcându-se cu mașinile personale ale angajaților!). La toate acestea se adaugă și faptul că toată răspunderea legată de evaluarea și semnarea contractelor cu beneficiarii apasă pe umerii personalului oficiilor teritoriale.

Cum adresele făcute de-a lungul timpului către Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (DAPIMM) și Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri nu s-au soldat cu nici un rezultat, angajații OTIMMC-urilor au intrat în grevă, periclitându-se, astfel, derularea programelor de finanțare a IMM-urilor și crearea de noi locuri de muncă.

Ce finanțări se pot pierde în Regiunea Vest

Programul naţional multianual de microindustrializare: 19 beneficiari, echivalentul a 3.250.000,00 de lei. Angajări noi prin program: 100;

Programul naţional multianual pentru înființarea și dezvoltarea IMM în mediul rural: 13 beneficiari, echivalentul a 1.560.000 de lei. Angajări noi prin program: 50;

Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă: 13 beneficiari, echivalentul a 1.755.000,00 lei. Angajări noi prin program: 50.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.