În ce hal își așteaptă Ștrandul Neptun vizitatorii (FOTO)

În ce hal își așteaptă Ștrandul Neptun vizitatorii (FOTO)

După ce s-a anunțat cu surle și trâmbițe deschiderea Ștrandului Neptun, cu câteva zile înainte de 1 mai pentru ca arădenii să-și poată petrece acolo minivacanța, putem observa că, din nou, doar zona bazinelor este modernizată și întreținută, restul zonelor fiind lăsate de izbeliște.

La fel cum cartierele și inclusiv centrul Aradului au fost (și unele încă sunt) sufocate de zeci de saci de gunoi și tot felul de deșeuri, aceeași situație o găsim și la ștrand, în zona căsuțelor și a restaurantelor, cea din urmă fiind pe vremuri atracția principală pentru zeci de mii de arădeni care veneau să se distreze „pe ștrand”.

Dar din păcate, perioada de glorie a ștrandului nostru, cu care ne tot lăudăm ca fiind cel mai mare din Europa, a apus demult.

Pentru a ajunge în zona bazinelor, care este într-adevăr reabilitată și unde sunt condiții decente, cine travesrează tot ștrandul va putea „admira” nu doar ruinele cluburilor și localurilor care în urmă cu mulți ani erau pline de clienți, ci și grămezi de gunoaie și saci menajeri care nu au fost ridicați și care prin mirosul insuportabil creează o „adevărată atmosferă de ștrand european”.

Este trist că pe zi ce trece orașul nostru frumos parcă moare încet, dar sigur, sub privirile nepăsătoare ale celor care ar trebui să se preocupe de el.

Foto: Silviu Dascal 

  1. frumos n-am ce spune!

    Raspunde
  2. A pastra curatenia este o chestiune de educatie si bun simt.

    Raspunde
  3. Si in spiritul unei buni intelegeri a contractului de salubritate, candva, cumva, va veni si nepretuitul Retim si va sesiza garda de mediu, astfel ca ei or sa ridice doar aproximativ 30-40% din gunoi, cealalta cantitate fiind reprezentata din articole pe care ei nu se obliga sa le ridice. Deci, Aradul va arata frumos, Retimul, singurul operator de salubritate al orasului, o sa ridice cu indulgenta maxim 50 % din gunoi ( diferenta este treaba extraterestrilor ), iar restul va trona in piramide mizere si pline de infectie peste tot, pe langa cladiri, institutii, scoli, gradinite, spitale, santuri, canale, rauri, lacuri si paduri. Iar garda de mediu va amenda bineinteles, tot populatia, care nu se comporta adecvat si nu face sa dispara toto ceea ce nu vrea sa preia Retimul.
    Apropo, cand primim tomberoane de gunoi? Macar renumitul sac galben, tot ar putea sa se reantoarca pana vin tomberoanele. Stiti cumva, sau e de domeniul SF.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.