În conducerea unei localităţi din Ungaria nu mai există NICI UN MAGHIAR. Primarul şi toţi consilierii sunt ROMÂNI! (FOTO)

În conducerea unei localităţi din Ungaria nu mai există NICI UN MAGHIAR. Primarul şi toţi consilierii sunt ROMÂNI! (FOTO)

La Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi a avut loc, zilele trecute, şedinţa festivă de constituire a Consiliului Local din Micherechi pentru perioada 2014–2019.

În urma alegerilor locale din 12 octombrie 2014, în cadrul comunităţii româneşti din Ungaria, o singur consiliu local, respectiv autoguvernare, s-a transformat în autoguvernare românească pe localitate, la Micherechi. Această transformare a consiliului local a fost posibilă datorită Legii Naţionalităţilor din 2011.

Noul consiliu din Micherechi s-a transformat în autoguvernare românească pe localitate, pentru că toţi cei şase consilieri aleşi, Bertold Netea, Ioan Radici, Mihai Nistor, Mihai Ardelean, Ioan Condoroş şi Zsolt Goron, împreună cu primarul reales Margareta Tat, s-au declarat români în registrul naţionalităţilor. Noua conducere a hotărât, cu unanimitate de voturi, preluarea şcolii generale româneşti din localitate.

Înainte de depunerea jurământului, preşcolarii grădiniţei din localitate au prezentat un program artistic care a constat într-un recital de cântece şi poezii româneşti.

La manifestare au participat Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Ana Sarkozy, directorul şcolii, Angelica Puşcar, directorul grădiniţei, preotul Ioan Bun, parohul Bisericii Ortodoxe Române din Micherechi, Ioan Roxin şi Ilie Puha, reprezentanţi ai comunităţilor penticostale locale, Peter Tolnai, consilier judeţean în Consiliul Judeţean Bichiş (Bekes) şi alţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.