În PLIN SCANDAL AL DEZINFESTANȚILOR din spitale, Ministrul Sănătăţii DEMISIONEAZĂ

În PLIN SCANDAL AL DEZINFESTANȚILOR din spitale, Ministrul Sănătăţii DEMISIONEAZĂ

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaș Cadariu a decis să demisioneze în plin scandal privind dezinfestanții diluați din spitale.

Motivul pentru care acesta ar fi demisionat este faptul că nu a fost de acord cu gestionarea situației privind dezinfectanții diluați din spitale.

La scurt timp după ce informația a apărut pe surse, Guvernul a anunţat că premierul Dacian Cioloș a acceptat demisia lui Achimaș de la Ministerul Sănătăţii:

„Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii. În perioada următoare voi înainta domnului Preşedinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Patriciu Achimaș Cadariu a declarat, miercuri seara, că este ţinta unei campanii în scandalul dezinfectanţilor şi că ştie că aceasta va continua. Cadariu s-a referit chiar la o eventuală demitere sau demisie, însă a dat de înţeles că nu l-ar afecta o astfel de situaţie: „Nu vreau să liniştesc lucrurile în niciun fel, vreau să clarific. Apropo de demitere sau demisie, sunt obişnuit”.

Tot miercuri, ministrul demisionar al Sănătăţii a spus că sub 5% dintre testele efectuate în cazul dezinfectanţilor diluaţi au fost neconforme, subliniind că orice afirmaţie referitoare la acest caz trebuie susţinută de dovezi. În plus, Patriciu Achimas Cadariu a subliniat că pacienţii „sunt în siguranţă în acest moment”.

La această oră, Achimaș a părăsit sediul Guvernului, unde ar fi avut o discuţie cu premierul Cioloș.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.