În pragul DEZASTRULUI: Primăria nu este în stare nici să ceară bani de la Guvern pentru CET!

În pragul DEZASTRULUI: Primăria nu este în stare nici să ceară bani de la Guvern pentru CET!

Situaţia în care a ajuns CET Arad i-a determinat pe social-democraţii arădeni să solicite Primăriei „să fie responsabilă faţă de o problemă vitală pentru arădeni: asigurarea căldurii şi apei calde pe timp de iarnă”.

„Prin tot ce a făcut în ultimii ani, Primăria este responsabilă pentru situaţia gravă în care se află CET: lipsa investiţiilor, lipsa unei strategii energetice, incapacitatea de a atrage fonduri europene pentru retehnologizare, parazitarea celor două societăţi cu politruci”, a declarat Marin Lupaş, consilier municipal al PSD Arad

„Zilele acestea, când activitatea CET este tot mai mult blocată de furnizorii neplătiţi, constatăm că Primăria Arad nu ştie nici cum să ceară bani de la Guvern pentru salvarea societăţii. Guvernul a solicitat Primăriei Arad să refacă cererea de ajutor, pentru numeroase inadvertenţe. Printre acestea, amintim că Primăria a solicitat patru sume de bani diferite cu aceleaşi argumente. De asemenea, Primăria nu ştie cum pot fi utilizate fondurile de rezervă ale Guvernului, iar Primăria nu a răspuns la o serie de solicitări lămuritoare din partea Guvernului. Un alt aspect important subliniat de reprezentanţii Guvernului este că CET Hidrocarburi are de recuperat de la diverşi debitori peste 18 milioane de lei! La nivelul Guvernului, se va constitui o comisie inter-ministerială, care va lua în discuţie situaţia CET Arad. La discuţii vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale, sperăm că vor fi mai competenţi în identificarea posibilităţilor legale prin care pot fi salvate CET-urile arădene”, a mai spus consilierul municipal.

  1. Lupas a uitat porobabil cat a cerut Aradul terminarea pasajelor de pe centura, …..poti cere de la Ponta bani daca esti liberal pana ti se acreste ca nu primesti, insa ma uimeste tupeul jegos cu acre mai si iasa in spatiuul public Lupas.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.