ÎN SFÂRŞIT! Codul Silvic VA BLOCA TĂIERILE ABUZIVE de PĂDURI

ÎN SFÂRŞIT! Codul Silvic VA BLOCA TĂIERILE ABUZIVE de PĂDURI

Camera Deputaților a adoptat Codul Silvic, după ce acesta a fost retrimis în Parlament de președintele Klaus Johannis, forma în care acesta va intra în vigoare împiedicând tăierile abuzive de păduri, a declarat deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad, într-un comunicat de presă.

„Codul Silvic în forma în care a fost adoptat protejează interesele României și împiedică tăierile abuzive de păduri. Era nevoie de o modificare legislativă, pentru că se profila efectiv o catastrofă ecologică derulată lent, dar cu o direcție sigură: distrugerea pădurilor. Prin această lege, se va pune capăt defrişărilor ilegale, monopolului în domeniul prelucrării lemnului, se va normaliza situaţia micilor proprietari de suprafeţe împădurite din ţară, va fi stimulată producţia companiilor mici şi mijlocii specializate pe prelucrarea lemnului şi va fi sprijinită extinderea fondului forestier naţional, în special în zonele afectate”, a declarat Căprar.

Dorel Caprar

„Una din modificările aduse de noul cod vizează sancţionarea mult mai aspră a primirii, depozitării, prelucrării, transportului ori comercializării materialelor lemnoase fără provenienţă legală, aceste fapte intrând în categoria infracţiunilor, cu scopul descurajării agresiunilor asupra fondului forestier. Din păcate, a existat un lobby politic făcut de unele companii care au mari interese în domeniu, exercitat la nivelul unor parlamentari PNL și la nivelul mass-media, promovând interese care nu au nimic în comun cu interesul național”, a mai spus deputatul Dorel Căprar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.