În sfârşit! Veste URIAŞĂ de la Ministerul Finanţelor pentru POSESORII DE CARDURI BANCARE

În sfârşit! Veste URIAŞĂ de la Ministerul Finanţelor pentru POSESORII DE CARDURI BANCARE

Posesorii de carduri bancare au primit o veste pe care o aşteptau de mult, în ceea ce priveşte raporturile cu finanţele statului.

Astfel, Trezoreria va accepta plata online prin card, fără comision, a tuturor tipurilor de impozite și taxe, atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice, informează Realitatea TV, care citează profit.ro.

În acest sens, Ministerul Finanțelor a semnat un acord de licențiere a Trezoreriei ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro, proiectul, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei, urmând să fie finanțat din fonduri europene. Implementarea sistemului va dura maximum trei luni.

„E un pas important pe care Ministerul Finanțelor îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceștia își vor putea plăti taxele și impozitele de acasă și de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur și accesibil. Consider că ușurința cu care ne plătim taxele și impozitele este esențială pentru o colectare mai eficientă și pentru creșterea gradului de conformare voluntară”, a precizat Anca Dragu, ministrul Finanțelor.

Surse: Realitatea TV, Profit.ro

  1. pe cand se poate plati cu cardul si la birourile de taxe si impozite? sau asta le este greu sa implementeze domnii functionari ca le trebuie ani pana se prind cei de la ghiseu cum se lucreaza cu POS-ul. Sper ca pana la 1 martie 2016 la Arad sa merg la finante si sa-mi platesc impozitul cu cardul.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.