În curând, încă un punct de trecere a frontierei în județul Arad

În curând, încă un punct de trecere a frontierei în județul Arad

Cu ocazia Zilelor Comunei Grănieri, Punctul de Trecere al Frontierei Grăniceri – Elek va fi deschis şi duminică, 20 august, între 9 şi 23, informează Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Acesta a anunțat intenția de a permanentiza deschiderea tuturor celor patru puncte de trecere a frontierei, Iermata Neagră – Dénesmajor, Variașu Mic – Dombegyház, Nădlac – Csanádpalota, Grăniceri – Elek şi a subliniat faptul că această inițiativă va avea un impact pozitiv, atât pe plan economic, cât și social.

„Încă din toamna anului trecut, punctul de trecere al Frontierei a fost deschis temporar în fiecare zi de sâmbătă, între orele 9 şi 17. Având în vedere că Zilele Comunei Grăniceri se vor desfăşura în perioada 19 – 20 august, am solicitat ca punctul de trecere să fie deschis şi duminică. Fără această măsură, localnicii care doresc să călătorească în țara vecină trebuie să ocolească 45 de kilometri, ceea ce îi costă atât timp, cât și resurse financiare suplimentare”, a declarat Sergiu Bîlcea.

„În cursul zilei de duminică, atât Ansamblul de Dansuri Bujorii Grănicerilor, cât şi Ansamblul din Elek vor susţine spectacole de o parte şi de cealaltă a graniţei, la care cu siguranţă vor participa săteni din ambele comune. În aceste condiţii, deschiderea frontierei în ziua de 20 august, este mai mult decât binevenită.  Aşteptăm cu nerăbdare momentul în care aceasta va fi deschisă permanent”, a afirmat, la rândul său, Petru Claudiu Bătrînuţ, primarul comunei Grăniceri.

Foto: Arhiva

  1. de ce psd nu-i de acord, ca punctul sa fie deschis permanent, vad ca nici UDMR n-are interes sa deschida granitele pentru nevoile oamenilor

    Raspunde
  2. ciuma rosie n-are interes ca noi sa ne intelegem bine cu vacinii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.