Incendiile şi intervenţiile SMURD au dus la creşterea numărului misiunilor efectuate de ISU Arad

Incendiile şi intervenţiile SMURD au dus la creşterea numărului misiunilor efectuate de ISU Arad

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Vasile Goldiş” au executat în luna martie 716 misiuni, se arată într-un bilanţ dat publicităţii de instituţie.

Astfel, pompierii arădeni au intervenit în 105 misiuni de stingere a incendiilor (la care au participat inclusiv Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale unităţilor administrativ teritoriale), 583 de misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă SMURD (sunt incluse si misiunile SMURD Nadlac şi SMURD Vinga), 1 intervenţie pentru descarcerarea persoanelor, 1 misiune pirotehnică, 16 intervenţii de asistenţă a persoanelor, 10 diferite alte tipuri de misiuni.

Au mai fost efectuate 18 deplasări fără intervenţie şi, în cinci cazuri, echipajele au fost întoarse din drum. În medie, au avut loc 23 misiuni de intervenţie/zi.

Pe timpul desfăşurării celor 583 misiuni SMURD au fost asistate 598 persoane (90 de copii şi 508 de adulţi), potrivit bilanţului ISU.

Dispeceratele inspectoratului şi a subunităţilor de intervenţie au monitorizat, de asemenea, 147 de transporturi de substanţe periculoase.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, misiunile de intervenţie au crescut cu 63%, din cauza creşterii numărului misiunilor de stingere a incendiilor şi a intervenţiilor SMURD”, a declarat George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.