INCENDIUL cu 100 de VICTIME într-un club din Statele Unite, subiectul unui FILM DOCUMENTAR (VIDEO)

Jack Russell, solistul trupei Great White, ale cărei efecte pirotehnice au declanşat un incendiu într-un club din Rhode Island, în urma căruia au murit 100 de persoane, în 2003, a anunţat că va produce un documentar despre tragedia din acea noapte.

Artistul susține că nu îşi va reveni niciodată cu adevărat după tragedie, dar speră că noul său documentar ar putea să îl ajute să treacă mai uşor peste sentimentul de vină: „Ar putea să îmi aducă puţină pace în suflet”, a spus Russell.

Rockerul speră ca documentarul să-i ofere posibilitatea de a-şi cere iertare în mod public şi de a prezenta propria versiune asupra faptelor. Anunţul său i-a înfuriat, însă, pe supravieţuitorii tragediei şi pe membrii unora dintre familiile care au avut victime în acel incendiu.

Jack Russell a spus pentru postul de radio The Brew din Portland că incendiul din 2003 a fost „11 septembrie al muzicii rock” (aluzie la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, n.r.).

Rockerul spune că este în continuare traumatizat şi îngrozit de ceea ce s-a petrecut în acea noapte, când efectele pirotehnice ale trupei Greate White au incendiat o spumă inflamabilă folosită pentru izolarea fonică a pereţilor clubului The Station din oraşul West Warwick, din statul Rhode Island.

Printre cele 100 de persoane decedate în incendiu s-a aflat şi Ty Longley, chitaristul trupei Great White. Alte peste 200 de persoane au fost rănite în incendiu.

În 2009, Jack Russell şi ceilalţi membri supravieţuitori ai formaţiei au ajuns la o înţelegere în instanţă, acceptând să plătească 1 milion de dolari fiecărui supravieţuitor şi fiecărei familii în rândul căreia a existat o victimă în acel incendiu.

Rockerul spune că, imediat după tragedie, avocatul l-a sfătuit să nu îşi ceară scuze publice, pentru că acest lucru ar fi însemnat că îşi recunoaşte vinovăţia. Jack Russell nu a fost, niciodată, pus sub acuzare pentru declanşarea acelui incendiu.

El a menţionat că pompierii nu au remarcat acea spumă extrem de inflamabilă în timpul unei inspecţii, iar proprietarii clubului instalaseră la ieşire o uşă care se deschidea în sensul opus celui care ar fi trebuit.

În 2013, cu ocazia celei de-a 10-a comemorări a incendiului, Jack Russell a fost obligat printr-un ordin judecătoresc să schimbe titlul unui concert de caritate pe care l-a susţinut în California, pentru a se distanţa în acest fel de o asociaţie care vrea să construiască un monument în memoria victimelor. Rockerul intenţiona să doneze încasările din acel concert în beneficiul Station Fire Memorial Foundation, însă oferta lui a fost respinsă din cauza „resentimentelor şi animozităţii” pe care familiile victimelor şi supravieţuitorii tragediei le resimt în continuare faţă de el.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.