Încep lucrările la primele şapte blocuri care vor fi reabilitate termic cu bani europeni

Încep lucrările la primele şapte blocuri care vor fi reabilitate termic cu bani europeni

Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, a anunțat că a fost emis ordinul de șantier pentru primele şapte blocuri care beneficiază de fonduri europene pentru reabilitarea termică.

În urma finalizării procedurilor de licitație publică pentru desemnarea constructorului, la care au participat nouă ofertanți, contractul de execuție a lucrărilor pentru acest prim lot a fost semnat cu o societate din București. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 3.449.806,99 de lei cu TVA inclus iar termenul de executie este de 11 luni.

67 de asociații de proprietari din Municipiul Arad, totalizând 1348 apartamente, sunt cuprinse în acest program de creștere a eficienței energetice a blocurilor co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2014.

„Suntem primii din țară care am reușit să obținem fonduri europene pentru asociațiile de proprietari și avem cel mai mare număr de apartamente finanțate în acest program. Primele blocuri intră în lucru imediat. Pentru celelalte, procedurile de licitație pentru constructori sunt în desfășurare. Valoarea totală a investițiilor de care vor beneficia aceste blocuri este de peste 38 de milioane de euro”, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a anunțat că Municipiul Arad a demarat deja procedurile pentru accesarea de fonduri europene prin următorul program de finanțare POR 2015-2020. Consiliul Local a aprobat în ultima ședință din luna septembrie lista celor 59 de blocuri (2339 apartamente) situate pe arterele principale din oraș, pentru care municipalitatea va realiza documentația tehnică în vederea depunerii cererilor de finanțare la Uniunea Europeană pentru lucrările de reabilitare termică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.