Încep să vină primii REFUGIAŢI în România. Primul lot SOSEŞTE la începutul lunii martie. Unde vor fi cazaţi!

Încep să vină primii REFUGIAŢI în România. Primul lot SOSEŞTE la începutul lunii martie. Unde vor fi cazaţi!

Primul lot de refugiaţi repartizat ţării noastre prin mecanismul cotelor obligatorii de relocare al UE va sosi în România în data de 3 martie. Este vorba despre 11 persoane, selectate din Grecia şi din Italia, care vor fi cazate la Galaţi, potrivit Euractiv, care citează reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări.

Până în prezent, România a solicitat Italiei 190 de refugiaţi aflaţi în centrele sale, iar Greciei 125 de refugiaţi, un total de 315 persoane.

„La începutul lunii martie, soseşte primul grup. Detaliile exacte le vom ştii în momentul în care statul respectiv (Grecia sau Italia – n.r.) va face transferul. Procedura este că noi trimitem nişte cereri de intenţie către Grecia şi Italia, în funcţie de câte persoane putem noi procesa, iar ei decid câţi trimit”, a explicat pentru ziarul „Gândul” Ermina Mihai, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului General pentru Imigrări.

În prezent, în România sunt amenajate 6 centre de cazare pentru refugiaţi şi solicitanţi de azil, însă acestea nu fac faţă numărului total de peste 6.200 de imigranţi pe care România ar trebui să îi găzduiască în următorii ani, capacitatea lor fiind de doar 1.500 de persoane.

În 2016 şi 2017, România trebuie să primească cel puţin 4.180 de refugiaţi, conform celor două mecanisme de relocare adoptate la nivelul UE.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.