ÎNCEPE RĂZBOIUL! Ucraina TREBUIE ÎNARMATĂ. Ruşii VOR ATACA în 60 DE ZILE

ÎNCEPE RĂZBOIUL! Ucraina TREBUIE ÎNARMATĂ. Ruşii VOR ATACA în 60 DE ZILE

Generalul Wesley Clark, fost comandant al forţelor NATO în Europa, este de părere că Ucraina nu este înarmată aşa cum ar trebui în înfruntarea cu Rusia, care ar putea ataca în decurs de 60 de zile.

Acesta vine şi cu argumente în acest sens, afirmând, într-un articol publicat în Newsweek, că, deşi ideea că Ucraina este „neajutorată” în faţa agresiunii ruşilor e falsă, aceasta nu-şi foloseşte însă toată capacitatea.

Până în acest moment, spune el, au fost mobilizaţi 41.000 de soldaţi. Cei care li se vor adăuga sunt antrenaţi „rudimentar”.

Se estimează ca 9.000 de soldaţi din Federaţia Rusă şi circa 30.000 – 35.000 de luptători separatişti sunt în estul Ucrainei.

Aceştia dispun de aproximativ 400 de tancuri şi 700 de piese de artilerie, inclusiv lansatoare de rachete.

Alţi 50.000 de soldaţi ruşi aşteaptă lângă graniţa cu Ucraina, iar în Crimeea încă 50.000.

Clark trece în revistă dotările armatei ruse, pe care o califică „foarte avansată”, net superioară celei din Ucraina, care foloseşte mai ales echipament vechi, din epoca sovietică, confruntându-se cu multe lipsuri la acest capitol.

Potrivit lui Clark, forţele ucrainene (foto) ar trebui să se aştepte la un atac în decurs de 60 de zile, dacă se ţine cont de tiparul acţiunilor Rusiei, de declaraţiile făcute şi de antecedentele lui Putin.

Ucraina, de una singură, nu poate opri agresiunea rusească, având nevoie de asistenţă militară imediată, avertizează fostul comandant al forţelor NATO în Europa.

Sursa: Ziare.com

  1. Orlando iar cu titluri din astea? Hai ca deja incepe sa ma enerveze, stiri ca asta nu au credibilitate. Nu poti sa faci asemenea stiri de tot rahatu, ce naiba treziti-va. Nici nu mai intru aici daca vad numai cancan din asta aiurea…pacat era un site bun, acum e numai baliverne

    Raspunde
  2. Sunt multe stiri aiurea, de acord Alex, dar cu rusii nu-i de gluma, o sa distruga tot daca ii apuca nebunia…

    Raspunde
  3. Pai daca stai sa judeci la rece, Putin are dreptate americanii astia vor sa controleze toata lumea, pentru resurse, pentru ca america e seaca deja, au terminat-o, asa ca nu-l condamn pe Putin ca e singurul capabil si are destula nebunie in cap sa porneasca la razboi cu flamanzii de americani.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.