INCREDIBIL ce au scris la BAC: „Perle” de TE UMFLĂ RÂSUL!

INCREDIBIL ce au scris la BAC: „Perle” de TE UMFLĂ RÂSUL!

Au început să iasă la iveală „perlele” de la Bacalaureat. Acestea sunt savuroase dar, din nefericire, trădează un nivel scăzut de pregătire al proaspeţilor absolvenţi de liceu.
Iată cele mai „grozave” producţii ale tinerilor care au trecut prin şcoală ca şi gâsca prin apă:

„Rolul cratimei e să arate mai frumos pe hârtie expresia. Dacă era să scriem «sin semne», era prea înghesuit”

„Două motive literare sunt că scriitorul e talentat şi că n-are servici, aşa că scrie şi vinde romanele”

„Rolul interogaţiilor retorice e să-ţi răspundă cineva când nu ştii unele lucruri. Doar că nu te aude nimeni, întrebarea e doar de design”

„Rolul verbelor la imperfect e să înţelegem că autorul era la început şi nu scria chiar grozav. Mai târziu în opera artistică criticii au observat că totul a devenit perfect, mai ales verbele”

„O secvenţă temporală este când omul se uită la ceas. Dacă se uita la o hartă era o secvenţă spaţiala şi dacă punea o muzică era o secvenţă auditivă”

„O expresie modernă cu cuvântul «os» este «-os». I vine de la internet”

„Elementele de prozodie nu există, pentru că ne-aţi cerut o poezie, nu o proză”.

„Solicit comisiei să ia în calcul că acest subiect este o capcană şi să îi ajute pe elevi să nu cădem în ea.”

„Dacă aş putea să îmi scriu punctul de vedere şi să fiu sincer cu aceste activităţi de îndrumare a lecturii elevilor aş spune că ele nu au niciun rost pentru că oricum nu mai citeşte nimeni cărţi. Toţi preferăm să ne jucăm jocul ăla cu păsările pe telefon (nu pot să-i dau numele că se consideră reclama)”

„Promovarea stilului de viaţă sănătos este aşa ca să mai facă unii nişte bani, dar eu cred că eşti sănătos când mănânci ce îţi place. Mai repede mă îmbolnavesc când mănânc ceva ce nu-mi place decât o shaorma”

„Straniu – sinonim uşchit”

„Laitmotivul operei lui Arghezi este copilăria, cu veselie şi jocuri. Jocuri în poieniţe, ca pe vremea lui, nu online, ca acum”

„Aş vrea să comentez, dar nu ştiu ce înseamnă talazurile. Consider că la română puteam fi lăsaţi cu dicţionare şi la matematică cu calculator. În alte ţări aşa e”

„Propoziţie cu expresia os: Când i-am zis că îmi trebuie mai mulţi bani de buzunar, tata mi-a spus că ofticosu roade osu”

„În poezia «Leoaică tânără iubirea» autorul vede dragostea aşa neliniştită şi agitată ca un animal fioros înainte să se repeadă la prada lui”

„Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeţi de la olteni că ei spun cu învăţai, fusei, mâncai. Şi au impresia că sunt mai şmecheri dacă le scriu în textele lor”

„Nu înţeleg de ce avem poezie când toţi copiii au zis că nu le place poezia. Doar aşa ca să luăm note mici.”

Foto: Arhiva

  1. trist. o sa ajungem o tara de analfabeti. foarte trist, nu e nimic de ras aici. eventual e de plans!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.