INCREDIBIL ce se întâmplă în corpul tău în această perioadă a zilei! Se mai numeşte și ORA MOARTĂ!

INCREDIBIL ce se întâmplă în corpul tău în această perioadă a zilei! Se mai numeşte și ORA MOARTĂ!

În fiecare moment al zilei, organismul uman se manifestă diferit, însă, ceea ce se întâmplă între orele 14.00 şi 15.00 este incredibil.

Ora 14.00 mai poate fi numită şi „ora moartă” a zilei, deoarece organismul uman intră în stand-by. Este ora la care ceasul biologic cere odihnă și hidratare.

Aceasta este ora la care marile companii ar trebui să acorde pauză de masă, conform unor dezbateri ample purtate la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În prezent, singurele state din Europa care au în program siesta obligatorie sunt Italia, Grecia, Spania şi Portugalia.

La ora 15.00, corpul începe să se trezească. Motoraşele repornesc activând toate simţurile adormite cu o oră în urmă. Aceasta este ora de tranziţie.

În funcţie de zona geografică, bioritmul oamenilor funcţionează diferit la această oră. Nordicii, de exemplu, sunt ceva mai activi decât popoarele sudice sau cele aflate în zona ecuatorială. Factorul climatic este cel care determină starea de moleşeală sau de activitate intensă.

În anumite părţi ale planetei, ora 15.00 este simţită ca şi cum ar fi ora 19.00, mai ales în lunile de iarnă,când corpul cere somn şi hidratare. În special pe timpul iernii, corpul trebuie hidratat mai mult decât în restul zilei la această oră.

Foto: nbcnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.