INCREDIBIL! Locuieşti la bloc în România!? Statul îţi pregăteşte o AMENDĂ de 10.000 de lei!

INCREDIBIL! Locuieşti la bloc în România!? Statul îţi pregăteşte o AMENDĂ de 10.000 de lei!

Proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, aflat acum în dezbatere publică la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, este de-a dreptul aberant.

De exemplu, proprietarii sau chiriaşii unui apartament (excepţie fac cei de la parter) sunt pasibili de amendă în valoare de 10.000 de lei dacă, de exemplu, îşi inundă vecinii. Conform proiectului de lege, amenda va trebui plătită chiar dacă locatarii au încheiată o asigurare a locuinţei care acoperă daunele provocate.

Aşa cum este acum, proiectul legislativ prevede în acest caz o amendă cuprinsă între 5000 şi 10.000 de lei, sumă care depăşeşte capacitatea de plată a multor familii din România.

O amendă la fel de mare pot plăti și cei care zugrăvesc din proprie iniţiativă holurile blocului sau montează etajere pentru flori, aceste fapte încadrându-se la capitolul „modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari” din proiectul de lege.

De remarcat, că proiectul de lege a fost în permanenţă criticat de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, care au cerut retragerea lui.

Citeşte şi:

ULAL Arad cere RETRAGEREA proiectului de lege privind asociaţiile de proprietari. Trebuie elaborat ALT PROIECT, care să ţină cont de realităţile actuale

  1. Nu cunosc legea in amanunt, insa cunosc o familie, a carei locuinta a fost inundata de trei ori, in ani diferiti,
    de aceasi vecini.Au uitat rubinetul la baie deschis, si
    prietenilor mei pluteau covoarele la 50-cm.pe parchet
    Plus de asta, cursese apa din toate duliile din locuinta,
    cu trei camere.Toata mobila distrusa.Despagubire nimic, odata mai iarta omul, dar repetat, este grav !!!

    Raspunde
    • de acord. sa le dea amenzi pana se dezvata sa mai uite

      Raspunde
    • sunt deacord cu tine,eu sunt inundat constant de vecini de la etajul 2,eu stau la 1,am vorbit cu ei frumos,am inteles ca instalatiile sunt vechi,dar ei nu inteleg de vorba buna,pana acum am reparat de vreo 6-7 ori stricaciunile provocate,in interval de 1 ani(eu am investit in jur de 1000 de roni in reparatii).in momentul asta am doar o singura alternativa,si anume sa ii dau in judecata,dar costurile si durata prea mare in timp a procesului, ma fac sa nu apelez la aceasta alternativa.

      Raspunde
  2. Legea asociatiilor nici nu ar trebui sa existe pentru simplul motiv ca asociatia are posibilitatea si dreptul sa-si stabileasca prin statut regulile de functionare.
    In plus avem in legislatie o prevedere care sa zice ca oricine cauzeaza altuia un prejudiciu este obligat sa-l repare (din pacate in Romania prea putini mai fac apel la instante, probabil din neincredere, din cauza duratei mari si a costurilor mari, mai exact din cauza ca statul in loc sa creeze reguli clare si obligatorii pentru toti prefera sa creeze reguli unde nu are ce sa-si bage labele).

    Raspunde
  3. Problema e ca amenda e incasata de stat, cel inundat tot pagubit ramane…..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.