INCREDIBIL! Un băieţel a devenit cel mai TÂNĂR pacient căruia i s-au TRANSPLANTAT AMBELE MÂINI

INCREDIBIL! Un băieţel a devenit cel mai TÂNĂR pacient căruia i s-au TRANSPLANTAT AMBELE MÂINI

Operaţii complicate, care până nu demult erau de domeniul SF-ului, au ajuns să fie realizabile.

Un băiat de 8 ani pe nume Zion Harvey, din suburbia Baltimore, Maryland, şi-a pierdut ambele mâini şi ambele picioare datorită unei infecţii foarte grave. La vârsta de 4 ani a avut nevoie şi de un transplant de rinichi, pe care l-a primit de la mama sa.

Datorită faptului că trecuse prin acea operaţie cu succes şi lua deja tratament pentru ca organismul său să nu respingă organul străin, părinţii săi, după ce s-au consultat cu medicii, au căzut de acord să încerce un dublu transplant de mâini.

O echipă de 40 de medici, în decursul a aproape 11 ore agonizante, au folosit plăci şi şuruburi pentru a conecta oasele, apoi a urmat migăloasa reconectare a arterelor, venelor, muşchilor, tendoanelor şi nervilor.

Zion a fost optimist şi s-a trezit zâmbind a doua zi după operaţie, în ciuda încercării grele prin care a trecut. El are proteze la picioare care îl ajută să fie un copil activ, să meargă şi chiar şi să alerge.

Băieţelul va trebui să ia toata viaţa medicaţie pentru ca noile membre să fie acceptate de corpul său şi să fie funcţionale, dar chiar şi aşa, acesta este recunoscător pentru noua şansă care i s-a dat şi a ţinut să mulţumească tuturor celor care i-au fost alături.

zion

 

 Sursa: nbcnews.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.