Inspectorii ITM, în CONTROL! Au aplicat peste 1000 de SANCȚIUNI

Inspectorii ITM, în CONTROL! Au aplicat peste 1000 de SANCȚIUNI

ITM Arad şi-a continuat activitatea de prevenire şi control în primele patru luni ale acestui an, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Astfel, s-au realizat un număr de 532 de controale la agenţi economici din municipiu şi judeţ. În urma acestor controale s-au trasat măsuri de remediere şi, unde au fost constatate nereguli grave, au fost aplicate şi sancţiuni. Astfel, în primele patru luni ale anului s-a stabilit un număr total de  1048 de sancţiuni din care 154 amenzi în valoare totală de 605 900 lei, restul fiind avertismente. Din valoarea totală a amenzilor aplicate, 260 000 lei sunt doar pentru munca nedeclarată. Ponderea amenzilor este de 15% din numărul total de sancţiuni aplicate, fapt ce denotă caracterul în primul rând preventiv al acţiunilor de control şi, mai apoi, punitiv, informează ITM Arad într-un comunicat de presă.

„Atragem atenţia, din nou, angajatorilor şi persoanelor care desfăşoară activităţi la un angajator fără a avea întocmite forme legale de angajare că, şi în perioada următoare, unul dintre cele mai importante obiective ale activităţii ITM Arad va fi identificarea cazurilor de «muncă nedeclarată» şi implicit sancţionarea ei conform legislaţiei în vigoare. În ceea ce priveşte accidentele de muncă, în primele patru luni ale 2018 au fost comunicate un număr de 108 evenimente, din care 43 au fost cercetate de angajatorii la care s-au produs evenimentele şi avizate de către ITM Arad  ca fiind accidente de muncă sau accidente în afară muncii, restul fiind încă în cercetare şi urmând procedura legală”, se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.