Instanța s-a pronunțat în PROCESUL de DIVORȚ dintre Ela și Gheorghe FALCĂ. Cum s-a SFÂRȘIT TOTUL

Instanța s-a pronunțat în PROCESUL de DIVORȚ dintre Ela și Gheorghe FALCĂ. Cum s-a SFÂRȘIT TOTUL

Judecătoria Arad a publicat, aseară, soluția pe scurt în cazul procesului de divorț dintre Gheorghe și Ela Falcă.

„Constată perimată cererea formulată de reclamanta Falcă Ela în contradictoriu cu pârâtul Falcă Gheorghe pentru desfacerea căsătoriei. Pronunţată în şedinţa publică din 25.04.2017”, se arată în minuta publicată de Judecătoria Arad, în urma termenului de ieri.

Conform avocaților, perimarea reprezintă „stingerea unui proces civil care a rămas în nelucrare, din vina părţii, timp de un an”.

Cu alte cuvinte, pe înțelesul tuturor, divorțul dintre Ela și Gheorghe Falcă nu s-a mai consumat.

Potrivit euroavocatura.ro, „perimarea se constată din oficiu sau la cerere, printr-o hotărâre supusă recursului, termenul curgând de la pronunţare, dacă perimarea este invocată pe cale de excepţie, hotărârea poate fi atacată o dată cu fondul. Perimarea stinge procesul, rămânând fără efect actele procesuale făcute în acea instanţă; ea nu stinge dreptul la acţiune, care poate fi exercitat cât timp nu este prescris. Dacă se face o nouă cerere de chemare în judecată, se pot folosi dovezile administrate în cursul judecării cererii perimate. În cazul perimării instanţei de recurs, nu se poate face un nou recurs, hotărârea atacată devenind astfel definitive şi executorie”.

  1. […] înfloritoare derulate împreună, pe principiul „eu centrez, eu dau cu capul”. Cei doi s-au făcut că divorţează la un moment dat, apoi au […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.