INTERVIU/ Mirela Backin: „Doresc să contribui la dezvoltarea Lipovei”

INTERVIU/ Mirela Backin: „Doresc să contribui la dezvoltarea Lipovei”

Mirela Backin îşi doreşte să candideze la Primăria Lipova, în ciuda evenimentelor din iarnă şi a zvonurilor care au urmat acestora. Pentru a-şi îndeplini promisiunile făcute, Mirela Backin împreună cu echipa sa au fondat la Lipova o filială a partidului M10.

Aţi plecat din PNL împreună cu mai mulţi membri, dar n-aţi renunţat la candidatura pentru Primăria Lipova…

– Cred că în politică, aşa ca şi în viaţă, trebuie să avem principii, să ne respectăm cuvântul dat. Am promis că mă voi implica în viaţa administrativă a Lipovei şi doresc să mă ţin de promisiune. Mă bucur că, împreună cu mine, şi alţii au părăsit PNL şi au decis să mi se alăture, dând dovadă de caracter.

– Ce v-a deranjat cel mai tare?

– Sunt unele lucruri care nu pot fi negociate: familia, prietenii, colaboratorii şi, aşa cum am spus, principiile. Am simţit că nu mă regăsesc într-un partid în care ceea ce am hotărât azi mâine se schimbă, iar poimâine se schimbă iar. Din capul locului am spus că îmi doresc să candidez pentru binele Lipovei, să schimbăm ceva în acest oraş care pare încremenit de vreo 20 de ani.

– Chiar nu s-a făcut nimic în Lipova?

– Nu se poate spune că nu s-a făcut NIMIC. Dar s-a făcut PREA PUŢIN faţă de cât merită acest oraş. Ceea ce s-a făcut a fost de PROASTĂ CALITATE şi s-a creat un DISCONFORT imens. Văzând calitatea lucrărilor, sigur acestea nu vor fi de durată, iar locuitorii Lipovei vor fi supuşi unui nou disconfort. Mă întreb de ce trebuie să sufere oamenii pentru incompetenţa unora din administraţie? Mi se pare ciudat ca Lipova să fie considerat oraşul cu cel mai mare potenţial din judeţul Arad, după municipiu, dar să fie printre ultimele ca dezvoltare: locuri de muncă, străzi asfaltate, condiţii de trai. E clar că undeva nu merge bine ceva. Iar acest «undeva» e la administraţie. De aceea m-am hotărât să candidez, împreună cu cei apropiaţi mie, pentru a schimba Lipova. Oraşul nostru are nevoie de oameni noi, la Primărie şi în Consiliul Local.

– Ce este de fapt M10?

– Este un partid nou, curat, care nu are nici o „moştenire” care să atârne de gâtul unui candidat. Ne dorim un nou început pentru Lipova, cu o nouă echipă şi am decis să o facem cu un partid nou. Dacă ar fi să glumesc puţin, aş spune că M10 vine de la Mirela şi echipa sa de nota 10! De fapt, este doar pe jumătate glumă pentru că, într-adevăr. Cred că am o echipă de nota 10.

– Zvonurile spun că aţi fost pe la mai multe partide…

– Ca orice zvonuri, şi acestea sunt rău-voitoare. Au fost inclusiv zvonuri care spuneau că nu mai candidez deloc, că m-am certat cu unul sau cu altul. Pentru a clarifica toate zvonurile, vă spun că, de fapt, am fost contactată de alte partide şi, din politeţe, am spus că mă mai gândesc. În primul rând n-am vrut să iau nici o decizie singură, fără a mă consulta cu echipa mea, iar în al doilea rând am decis să pornim pe un drum nou, cu un proiect nou. Dar, repet, am fost căutată, nu m-am oferit eu. Ceea ce îmi doresc este să candidez pentru Lipova, nu împotriva cuiva. Ţin la principiile mele, la modul meu de a fi. Respect pe toată lumea şi doresc să fiu respectată. Aşa voi face atât în campania electorală, cât şi în activitatea mea în administraţie.

– Aţi fost şi criticată, în special în mediul on-line sau, cum se spune, pe internet…

– E normal ca să existe şi păreri contrare, politice sau de alt gen. Din păcate, aceste comentarii aduc multe neadevăruri şi, mai ales, sunt făcute de oameni care se ascund după nişte nume false. Prefer să vină acele persoane să-mi spună în faţă ceea ce au de spus, nu să mă vorbească pe la colţurile… internetului.

– În final, ce mesaj le adresaţi lipovanilor?

– Celor care mă cunosc le transmit să aibă încredere în mine şi, aşa cum mă cunosc, să ştie că voi avea aceeaşi ambiţie şi aceeaşi bună credinţă şi în Primărie ca şi în viaţa de zi cu zi. Celor care nu mă cunosc le transmit şi îi rog, pe această cale, să nu mă judece după zvonuri şi bârfe, ci să-şi formeze o părere despre mine doar după ce jung să mă cunoscă.

– Şi ce vă doriţi dumneavoastră, personal?

– Îmi doresc ca Lipova să redevină oraş-simbol al Văii Mureşului şi orice lipovan să se simtă mândru de oraşul său, orinde s-ar afla.

  1. doamna promite e de viitor. ma mai gandesc

    Raspunde
  2. „Doresc să contribui la dezvoltarea Lipovei”, interesant ar fi de stiut cum, nu tralalaul politic obisnuit, un interviu de 2 lei care nu a pus nici o intrebare care sa prezinte interes pentru locuitorii Lipovei.

    Raspunde
  3. D-na Mirela asa este in PNL[PDL] dispozitile se schimba de la o zi la alta!Dar nici cu cei vechi din garda PDL-ista nu ajungeti departe.Aveati voturile noastre la un partid de liberali autentici cu este ALDE! Va sustinem.

    Raspunde
  4. MIRELA TE ROG CONSULTĂ TE CU CEI NĂSCUȚI MAI DEVREME BĂȘTINAȘI NU SE CREDEAU LIPOVANI PÂNĂ LA CANDIDAREA LA FUNCȚIA DE PRIMAR A VINITURILOR CARE NU ȘTIAU CĂ NOI NE ZICEM ,,LIPOVENI ,, .DORESC SĂ AI DIN PARTEA OPOZIȚIEI O CAMPANIE CURATĂ .

    Raspunde
  5. Ce este M10? UN PARTID nou cu aceeaşi oameni expirati si murdari pana la urechi de coruptie si hotie! Rusine!!! Renuntati!

    Raspunde
    • In primul rand nu suntem expirati,majoritatea suntem tineri,in al doilea rand am fost verificati de o comisie de integritate a partidului M10 si in al treilea rand,nu vad de ce ar trebui sa renuntam? Pentru ca suntem corecti,cinstiti,onesti,culti si vrem binele locuitorilor Lipovei?

      Raspunde
  6. si noi ne dorim ca Lipova sa ajunga oras simbol al Vaii Muresului!

    Raspunde
  7. Bafta doamna Mirela! sustinem femeile capabile care doresc sa faca ceva pentru societate!!!!!!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.