INUMAN/ O femeie neajutorată trăieşte în mizerie cruntă, la Zădăreni (GALERIE FOTO)

INUMAN/ O femeie neajutorată trăieşte în mizerie cruntă, la Zădăreni (GALERIE FOTO)

O femeie trăieşte în condiţii inumane la Zădăreni iar autorităţile locale caută soluţii pentru a-i îmbunătăţi situaţia.

În vârstă de 65 de ani, cu probleme de vedere şi cu un fiu (adoptiv?) care nu se interesează de ea, Cornelia Eleneş se zbate într-o mizerie cruntă. Doarme în frig şi, de multe ori, îşi face nevoile chiar în pat. Neajutorată, femeia se deplasează greu şi nu de puţine ori vecinele au găsit-o dezbrăcată, prin curte.

Maria Pop şi Zânica Moisa, două vecine care îi mai aduc de mâncare, au anunţat Primăria Zădăreni, dar până acum nu a venit nimeni să se intereseze de ea.

Reprezentanţii Primăriei o vor face însă zilele acestea, conform declaraţiilor asistentului social Silviu Mariş. Acesta cunoaşte foarte bine cazul femeii şi caută soluţii pentru a putea interveni. „Din păcate, femeia este cea care trebuie să decidă dacă vrea să locuiască în continuare cu fiul ei sau să se dea în întreţinere, pentru că are mai mulţi nepoţi pe raza comunei şi o nepoată de a sa s-a oferit să o ia în întreţinere”, a declarat Silviu Mariş.

Legat de situaţia femeii, asistentul social a afirmat că, din câte ştie el, fiul femeii este de fapt înfiat, fiind în realitate băiatul unei rude a acesteia. „El spune că o întreţine, dar vecinii spun altceva. Ce ştim e că o încuie în casă când pleacă la serviciu iar femeia urlă de o aud vecinii. Astă vară, Cornelia Eleneş a dispărut de acasă timp două zile şi a fost nevoie de intervenţia medicilor să o stabilizeze. Femeia nu mâncase şi nu băuse nici măcar apă timp timp de două zile lucru care pune sub semnul întrebării faptul că aşa zis-ul ei fiu se îngrijeşte de ea, mai ales că este cunoscut ca şi consumator de băuturi alcoolice”, a declarat Silviu Mariş.

Asistentul social spune că va merge împreună cu Poliţia acasă la femeie şi dacă aceasta doreşte să fie întreţinută de una dintre nepoatele sale cazul este ca şi rezolvat. „Numai să dorească ea, pentru că altfel nu putem face mare lucru. Femeia are pensie, nu este singură, deci e o situaţie în care numai cu consimţământul ei putem să facem ceva”, a declarat Silviu Mariş.

Acesta a mai precizat că intenţionează să-i întocmească Corneliei Eleneş şi un dosar de handicap, pentru ca ulterior să-i poată fi angajat un însoţitor.

Foto: Amator

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.