INUNDAȚII DEVASTATOARE la vecinii bulgari: 16 morţi. AVERTIZAREA MAE pentru românii care se deplasează în zonă!

INUNDAȚII DEVASTATOARE la vecinii bulgari: 16 morţi. AVERTIZAREA MAE pentru românii care se deplasează în zonă!

Oameni morți, persoane date dispărute, străzi complet inundate, mașini luate de viitură. Este tabloul dramatic complet a ceea ce se întâmplă în ultimele zile în Bulgaria, unde ploile nu mai contenesc de trei săptămâni.

Cel puţin 16 oameni au murit, iar mai mulţi sunt daţi dispăruţi, în urma inundaţiilor devastatoare.

Oraşul Varna a fost cel mai puternic afectat. Aici au fost înregistrate şi cele mai multe victime: nouă morţi, printre care doi copii.

Alte zeci de localităţi sunt sub ape. Alimentarea cu energie electrică şi liniile de comunicaţii au fost întrerupte în mai multe zone, iar zeci de locuinţe au devenit inaccesibile pentru echipele de salvare.

Premierul bulgar s-a deplasat în zonele sinistrate pentru a coordona operaţiunile de salvare. Bilanţul dramatic al dezastrului natural a determinat Guvernul de la Sofia să declare zi de doliu naţional pe 23 iunie.

În regiunea Veliko Târnovo, drumul care asigura legătura cu Turcia a fost închis, iar satele din regiune au fost măturate de viituri.

Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Bulgariei să sporească vigilenţa şi să se informeze din timp asupra situaţiei drumurilor şi a prognozei meteo.

Foto: novinite.bg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.