Investiții de zeci de milioane de euro în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Investiții de zeci de milioane de euro în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Consiliul Județean Arad a investit peste 27 de milioane de euro în Spitalul Judeţean.

„Continuăm prezentarea secțiilor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, referindu-ne atât la dotările și aparaturile medicale achiziționate în ultima perioadă, cât și la serviciile pe care acestea le oferă pacienților. Astăzi ne-am oprit asupra Secției Pneumologie și TBC, care de mai bine de un an funcționează într-o clădire nou construită, din banii Consiliului Județean Arad, la standarde europene. Consiliul Județean Arad este singurul din țară care a construit un spital nou, de la zero. Am optat pentru Spitalul TBC, pentru că astfel am scăpat de o chirie împovărătoare, am reunit la Arad toate secțiile din județ și am realizat economii considerabile. Din banii economisiți am investit în aparatură modernă pentru clădirea nouă și alte secții. Consiliul Județean Arad a investit peste 27 de milioane de euro în Spitalul Judeţean și continuăm să investim. Avem proiecte de peste 50 de milioane de euro pentru următorii ani, iar obiectivul meu este să avem mai multe secții în topul național al dotărilor și condițiilor spitalicești. Acum derulăm un contract de 3 milioane de euro și pentru creșterea calității resursei umane, deci investițiile nu sunt numai în aparatură și spații, ci și în oameni”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Secția de Pneumologie și Compartimentul TBC dispun de 40 de paturi dintre care 20 pentru pneumologie și 20 de paturi pentru tuberculoză.

„De mai bine de un an ne-am mutat în această clădire, nouă și funcțională și bineînțeles, acest fapt ne obligă să fim performanți din toate punctele de vedere. La capitolul aparatură stăm bine: avem radiologia funcțională iar Laboratorul de endoscopie este în plină dezvoltare, acesta fiind deja dotat cu un videobronhoscop, esențial în diagnosticarea pacientului. Din punct de vedere al patologiei pulmonare, cazurile de pneumologie sunt în creștere și pornind de la acest considerent dorim să punem un accent mai mare atât pe partea de pneumologie cât și pe partea de reabilitare respiratorie. În ceea ce privește reabilitarea respiratorie, avem deja un spațiu alocat, iar cu ajutorul conducerii spitalului și al Consiliului Județean Arad va deveni funcțional odată cu aprobarea noii structuri”, a declarat dr. Dana Olar, medic șef Secție Pneumologie și TBC.

„Consiliul Județean Arad a investit în ultimii ani atât în construirea unei clădiri noi destinată celor două secții de pneumologie cât și în dotarea noului spital cu necesarul de aparatură. Bineînțeles că mai sunt și alte aparaturi pe lista de așteptare, iar treptat vom reuși să le achiziționăm pentru ca activitatea pe cele două secții să se poată desfășura la standarde optime”, a explicat ec.Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Secția Pneumologie respectiv Compartimentul TBC desfășoară activități de spitalizare continuă pentru patologia respiratorie în scop diagnostic și terapeutic.  Se efectuează consult pneumologic, puncții pleurale în scop diagnostic și evacuator. Prin Compartimentul de Endoscopie Bronșică  se efectuează spirometrii, bronhoscopii în scop diagnostic și terapeutic, extracție de corpi străini, EKG, somnografii, și titrări C-PAP.

La nivelul secției se tratează: cazuri de tuberculoză pulmonară, pneumonii, astm bronșic, pleurezii, neoplasme pulmonare (până la stabilirea diagnosticului sau când necesită tratamentul complicațiilor), BPOC, bronșite acute și cronice, abcese pulmonare, cord pulmonar cronic, fibroza pulmonară.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.