Ioan Crișan: „În Vladimirescu sunt condiții mai bune decât în unele orașe din județ!”

Ioan Crișan: „În Vladimirescu sunt condiții mai bune decât în unele orașe din județ!”

Cea mai mare comună din județul Arad, Vladimirescu, are în derulare patru proiecte majore de investiții, cu impact pozitiv asupra calității vieții locuitorilor, declară primarul PNL al localității, Ioan Crișan. Toate patru sunt într-un stadiu avansat de implementare.

Pe o lungime de aproape nouă kilometri se vor amenaja drumuri agricole, valoarea investiției fiind de aprox. un milion de euro. Contractul de finanțare este semnat, procedura a intrat în faza de licitație.

În localitate și în Horia se vor asfalta 6,5 km de străzi, respectiv cartierul Glogovăț și Strada Lungă, inclusiv legătură cu drumul județean prin cartierul nou.

Pentru începerea anului școlar, primarul Crișan pregătește o surpriză frumoasă elevilor din comună. Odată cu înființarea centrului de zi în sistem afterschool în Vladimirescu un număr de 70 de copii vor putea să își petreacă timpul aici sub supravegherea personalului calificat, după terminarea cursurilor. Tot în perspectiva începerii noului an școlar, au fost executate lucrările de igienizare a tuturor unităților de învățământ.                  

„Pentru noi este important că am reușit să depunem toată documentația de finanțare în ce privește dotarea căminelor culturale din Vladimirescu, Horia și Mândruloc, inclusiv scenă exterioară mobilă în Vladimirescu. Actele sunt la AFIR Timișoara, în vederea încheierii contractului de finanțare”, a declarat Crișan.

În paralel, comuna derulează proiecte importante de investiții din bugetul propriu. Astfel, s-a realizat extinderea pe o lungime de 700 metri a străzii Fermei (pietruire plus asfaltare) și cu 575 metri a străzii Cetății Orod (pietruire),  care vor face legătura între cartierele Via Carmina, Casa Prima, centrul administrativ al comunei și sudul localității Vladimirescu. În cadrul aceluiași demers s-au amenajat  prin pietruire o mare parte din străzile din noul carter al ,,Florilor’’, s-au construit trotuare pe strada 3 și strada 1 din cartierul Glogovăț și lucrările continuă pe strada 6. Pe str. Grădinilor și Aleea Pompierilor au fost finalizate lucrările de extinderea rețelei de apă potabilă.

„Una dintre lucrările extrem de necesare a fost reabilitarea rețelei de canalizare din zona blocurilor din cartierul Gării. Lucrarea a fost obligatorie pentru a asigura condiții civilizate de viață  locuitorilor din fostele cămine de nefamiliști ale fostului Combinat Chimic”, spune domnul primar Crișan. „Nu cred că greșesc dacă spun că Vladimirescu are condiții mai bune decât unele dintre orașele județului, iar asta se vede pe străzi, în casele oamenilor, în puterea lor de cumpărare. Comuna noastră este una dintre cele mai tentante pentru dezvoltatorii imobiliari, fiindcă administrația locală a știut să țină pasul cu mediul privat și să ofere cetățenilor condiții de viață foarte bune”, a accentuat primarul PNL al comunei.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.