Ioan Cristina: „România nu are nevoie de un premier penal”

Ioan Cristina: „România nu are nevoie de un premier penal”

Senatorul liberal Ioan Cristina consideră că președintele Klaus Iohannis le-a dat o veste tristă social-democraților după ce a anunțat că nu va desemna ca premier, după alegerile parlamentare din decembrie, „o persoană urmărită penal sau condamnată penal”. Sigur, cei vizați erau cei doi membrii marcanți ai PSD, Liviu Dragnea și Victor Ponta, afirmă senatorul arădean, susținând că „România nu are nevoie de un premier penal”.

„Ținând cont de prerogativele pe care le are președintele Klaus Iohannis, acesta este îndreptățit să desemneze un candidat la funcția de premier al statului. Cu siguranță cel nominalizat va fi din rândul majorității aflate la guvernare, dar după spusele președintelui Iohannis, în nici un caz nu va fi o persoană care e urmarită penal sau condamnată penal, sau are probleme de integritate. Toate aceste cuvine deranjează foarte tare cele două partide, în speță PSD și ALDE. Din calculele lor ar trebui desemnați Liviu Dragnea sau Victor Ponta. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, știm că cei doi sunt «foarte» certați cu legea, unul dintre ei urmărit penal iar celălalt condamnat penal, astfel sunt excluși din start din lista președintelui Iohannis”, a declarat Ioan Cristina.

Acesta le reamintește celor de la PSD și ALDE că Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Președintele PSD a fost acuzat că a complotat pentru trucarea rezultatului de la referendumul din 2012. Acesta și-a dat demisia din guvern unde deținea un portofoliu de ministru, dar nu a renunțat la șefia partidului, amintește Ioan Cristina.

În ceea ce-l privește pe Victor Ponta, fost premier, acesta este urmărit penal în dosarul Turceni – Rovinari, afirmă senatorul arădean. De asemenea, susține parlamentarul arădean, este cercetat într-un dosar unde este acuzat că i-a promis lui Sebastian Ghiță un loc de deputat în schimbul unei sume de 200.000 de euro („costul apariției în campania electorală a PSD a lui Tony Blair)”.

De aceea, ca reprezentant în Parlamentul României, senatorul Ioan Cristina salută decizia președintelui Iohannis și este de părere că în România clasa politică va trebui să se resemneze. „Este nevoie de o clasă politică curată, capabilă să facă o reformă parlamentară. Atunci când vor dispărea acești parlamentari corupți, urmăriți penal și chiar condamnați, cetățenii României vor da un vot de încredere Parlamentului”, a conchis senatorul arădean.

  1. Nelutu fi calm nu repeta ce spun altii demonstreaza ce ai facut tu in 4 ani.

    Raspunde
  2. Nelutule nu mai repeta totul ca papagalul ca si ai tai pedelistii sunt urmariti penal

    Raspunde
  3. Hopa s-a trezit ???

    Raspunde
  4. Neata domn senator!A.M.R 60 de zile.

    Raspunde
  5. Nelutu laso mai moale cu declaratiile ca tu esti doar o papusa in mana Faraonului.Asa ca mai incet cu pianul pe scari.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.