Ioan Marin Crişan, distins cu Medalia „Academician Corneliu Miklosi” pentru peste 25 de ani dedicaţi sudurii

Ioan Marin Crişan, distins cu Medalia „Academician Corneliu Miklosi” pentru peste 25 de ani dedicaţi sudurii

Institutul de Sudură Timişoara a fost, zilele trecute, gazda unei conferinţe a sudorilor din România.

Timp de trei zile, reprezentanţii asociaţiior de sudură au discutat şi analizat problemele cu care se confruntă această breaslă, au organizat o sesiune de comunicări ştiinţifice în domeniu, dar proba de foc a reprezentat-o faza naţională a concursului „Tineretul Sudează”. La aceasta au participat doar 15 sudori, din cinci judeţe: Arad, Timiş, Sibiu, Bistriţa Năsăud şi Cluj. Şi în acest an, sudorii arădeni şi-au demonstrat din plin talentul şi s-au întors acasă cu trei medalii: Două de aur şi una de bronz, respective: Premiul I la procedeul MIG-MAG: Răzvan Nedelcu (PAB România şi student la Universitatea „Aurel Vlaicu”), Premiul I la procedeul MMA (electrod): Florin Ţugui (Astra Rail Industries SRL), şi Premiul III la procedeul TIG-WIG: Kovacs Robert (Astra Rail Industries SRL).

După 10 ani de activitate şi împlicare în tot ceea ce înseamnă sudură în România, cea mai înaltă distincție din breasla sudorilor români i-a fost acordată ing. Ioan Marin Crișan, fondatorul școlii de sudură „Crișan” din Arad.

„După 10 ani de muncă şi împlicare în tot ceea ce înseamnă sudură în România, de la înfiinţarea şcolii de sudură «Crişan» din Arad, continuând cu încurajarea și pregătirea viitorilor sudori, şi aici anintesc despre cele 10 promoţii şi cei 150 de sudori cu diplome recunoscute în ţară şi străinătate, promovarea acestei meserii la noi în țară și peste hotare după desfiinţarea şcolilor profesionale, dezvoltarea Asociației de Sudură din România, până la cele două premii internaţionale oferite de către Uniunea Europeană, respectiv locul VI la Bratislava, în 2016, şi locul V la Tallin, în Estonia, în 2017, în cadrul «Premiilor pentru promovarea Întreprinderilor Europene», sunt mândru că am primit acaestă valoroasă distincţie, Medalia «Academician Corneliu Miklosi». Este o recunoaştetre binemeritată a dărurii, implicării şi ştiinţei mele în această meserie atât de grea şi, totuşi, atât de frumoasă. Mulţumesc tuturor pentru aprecieri şi vă reamintesc încă odată sloganul şcolii de sudură «Crişan», intrat deja în istoria breslei: «În viață și-n natură, nu-i nimic fără sudură!»”, a declarat Ioan Marin Crişan, la finalul conferinţei de la Timişoara.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.