Ioan Negrei, primarul comunei Vinga: „Bilanțul administrației Vinga este unul pozitiv, cu investiții și fără datorii”

Ioan Negrei, primarul comunei Vinga: „Bilanțul administrației Vinga este unul pozitiv, cu investiții și fără datorii”

Primarul comunei Vinga, Ioan Negrei, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PNL Arad, că bilanțul celor trei ani de administrare a primăriei comunei Vinga este unul bun, pozitiv. Acesta a explicat că pe lângă investițiile făcute în comună, a reușit să achite toate datoriile moștenite de la vechea administrație.

„Aș vrea să încep prin a vă spune că, pe lângă lupta cu achitarea datoriilor moștenite de la vechea administrație, desfășurarea și finalizarea unor proiecte, precum și reorganizarea administrației locale, primăria comunei Vinga, în colaborare cu două asociații nonguvernamentale, formează cinci structuri de economie socială (SES) pe fonduri europene. Bilanțul celor trei ani de administrare a primăriei comunei Vinga este, în general, unul bun. Față de anul 2012, când Primăria comunei Vinga avea o datorie de aproximativ 2.000.000 lei, în prezent, instituția nu are datorii. Realizarea investițiilor la nivelul comunei Vinga și demararea altor proiecte noi au fost posibile doar după ce am reușit achitarea datoriilor moștenite de la vechea administrație” a declarat Negrei.

„În legătură cu cele cinci SES-uri, comuna Vinga este prima din județul Arad care s-a asociat în vederea constituirii acestor structuri. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă cele două asociații, ASSOC Arad – reprezentată de doamna președinte Edita Iuhasz și ASSOC Baia Mare – reprezentată domnul președinte Florian Sălăjan, nu ar fi inițiat această colaborare. Colaborarea noastră cu cele două asociații este una foarte bună, iar acest lucru se datorează comunicării excelente dintre Primăria Vinga și cei doi președinți menționați. Aceste structuri vor funcționa în Vinga și vor putea presta servicii, la solicitare, și în județ. Aceste asociații au ca scop dezvoltarea conceptului de dezvoltare socială în vederea creșterii calității vieții pentru persoanele vulnerabile, în special femei în situații de risc, familii care au mai mult de doi copii, familii monoparentale și persoane de etnie romă. Primăria comunei Vinga are un rol foarte important datorită faptului că are pârghiile necesare de a susține aceste servicii. Aceste servicii constau în îngrijire și asistență medicală la domiciliu, pentru persoanele vârstnice, curățenie la domiciliu, meditații pentru copii, arhivare a documentelor și catering. Inaugurarea acestor structuri de economie socială va avea loc pe 27 noiembrie 2015, la ora 13:00, la sediul primăriei Vinga, unde vă invităm și vă așteptăm, cu drag”, a mai adăugat Ioan Negrei.

Totodată, primarul comunei Vinga a făcut și un mic rezumat al realizărilor actualei administrații locale.

„Despre realizările actuale ale administrației locale pot să vă spujn că am început asfaltarea străzilor din Vinga și urmează asfaltarea străzilor din localitățile Mănăștur și Mailat, care se vor desfășura în funcție de finanțările primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Precizez că, în cadrul proiectului PNDL, la nivelul localității Vinga avem 8 km de străzi care urmează să fie asfaltate și din care s-au asfaltat până în prezent 3 km. Precizez că tot în acest proiect intră și asfaltarea localitățile Mailat, cu 2,5 km, dar și Mănăștur, cu 2 km. În prezent se face extinderea rețelei de apă pe anumite străzi din localitatea Vinga. La căminele culturale din localitățile Vinga și Mailat au fost modernizate grupurile sanitare, iar căminul din Mănăștur este în curs de renovare interioară. În acest an am reușit să finalizăm și construcția capelei din cimitirul localității Vinga. În privința fondurilor europene pot să vă spun că, până în anul 2012 comuna Vinga nu a atras astfel de fonduri, dar din 2013 am reușit să atragem fonduri pentru două proiecte. Unul dintre aceste două proiecte, cel referitor la reabilitarea trotuarelor din localitatea Vinga, a fost finalizat. Totodată, am încercat să ne ocupăm și de întreținerea străzilor din Vinga, Mănăștur și Mailat, prin pietruire, în limita fondurilor bugetului local al comunei”, a mai declarat primarul comunei Vinga, Ioan Negrei, adăugând că se declară relativ mulțumit de ceea ce a realizat și că speră ca, pe viitor, să aibă și mai multe realizări. Edilul a mai precizat că primăria comunei Vinga este o primărie cu multe probleme care pot fi rezolvate cu înțelegere, răbdare și numai prin respectarea legilor.

  1. pentru o informare corecta a cititorului ,anul 2012 s=a inchiat cu excedent bugetar . minciuna are picioare scurte atit pentru negrei cit si pentru cionca

    Raspunde
  2. …il invit pe domnul primar Negrei sa ia la pas cateva strazi asfaltate zilele trecute in com. Vinga .

    exemolu strada de vis a vis de magazinul lui Adi Cremar ….unde nu poate intra decat …..o caruta !

    Raspunde
  3. Bravo negrei ! Succes

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.