Ion Cristoiu: „Scandalul Șova – Hrebenciuc e o diversiune… Nu mai discută nimeni despre Mafia Retrocedărilor postdecembriste”

Ion Cristoiu: „Scandalul Șova – Hrebenciuc e o diversiune… Nu mai discută nimeni despre Mafia Retrocedărilor postdecembriste”

Cunoscutul analist Ion Cristoiu este de părere că discuţiile (înregistrate) dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova nu au nici o logică, în condițiile în care Hrebenciuc nu mai are o influenţă atât de mare în PSD, iar Șova nu are capacitatea de a garanta adoptarea unei legi a aministiei.

Cristoiu vine cu o teorie proprie în acest caz: „Și dacă e o diversiune menită să scoată din dezbaterea publică subiectul cel mai periculos pentru clasa politică, pentru Servicii și chiar pentru DNA, retrocedările?! Poate nu e o diversiune cu acest scop. Dar chiar dacă nu-i diversiune, țelul a fost atins: Nu mai discută nimeni despre Mafia Retrocedărilor postdecembriste, subiectul cel mai dureros la Poporului român sărăcit de Procesul mafiot al Retrocedărilor”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Iată stenograma discuţiilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova:

„Viorel Hrebenciuc (VH): Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem ceva cu amnistia. Uite şi tu, mă, că…

Dan Şova (DS): Amnistie şi graţiere, obligatoriu.

VH: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

DS: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnule preşedinte, trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar…

VH: Clar că te impui. Orice aprobă partidul ai forţă imensă, Dane, ascultă ce-ţi spun. Nu sunt nebun, cel mai mare partid. E solid, ascultă-mă ce-ţi spun. Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane.

DS: Partidul merge.

DS: În legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu, în primul rând.

VH: Asta e problema.

DS: Este negativ.

VH: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu. În rest, nu am o problemă. Practic şi normal că mă focusez pe tine. E şi Vali Zgonea…

DS: Da, ce facem cu Vali?

VH: Hai să-ţi spun o chestiune. O să fii preşedinte. O să ai – pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi. Că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la Guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru. Sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi. Nu ai ce să faci, boss.

DS: O să mă duc şi până la Focşani, la Marian acasă.

VH: Da, că e de ăsta, la care trebuie să ai grijă să îi hrăneşti orgoliul. Hrăneşte-i orgoliul. Aia e cheia succesului la Marian.

VH: Dane, orice telefon îi dai este influenţare. Dacă eu sunt pentru un primar din colegiu, noi trebuie să lămurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, dacă mă bat pentru un primar să îi dau bani la drum – că pe urmă mă văd oamenii acolo, nu? Mă iau de guler că nu rezolv cu drumul. E, în momentul acela e influenţare.

DS: Da, da.

VH: Deci, automat, suntem beliţi (…)

DS: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.

VH: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi avantajul tău.

DS: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.”

Foto: Ziare.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.