Ion Șcheau: „Rectificarea bugetară a Guvernului Ponta înseamnă ratarea investiţiilor şi bani acordaţi clientelei PSD”

Ion Șcheau: „Rectificarea bugetară a Guvernului Ponta înseamnă ratarea investiţiilor şi bani acordaţi clientelei PSD”

Guvernul României urmează să adopte mâine ultima rectificare bugetară din acest an. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară va fi una pozitivă. PNL critică Guvernul Ponta că nu a gestionat bugetul ţării în interesul economiei româneşti, ci in interesul clientelei politice şi că în general bugetul de anul acesta a fost unul de austeritate pentru mediul de investiţii.

„Observăm că această ultimă rectificare bugetară exprimă pe deplin noua filosofie bugetară a PSD: distribuţia resurselor publice către clienţi şi administraţii publice ale PSD. Liviu Dragnea, noul preşedinte ales al PSD şi adevăratul șef al Guvernului, se pregăteşte deja pentru campania electorală din 2016. Nici nu s-a încheiat bine congresul PSD, că Liviu Dragnea, conducătorul de facto al Guvernului, a şi început să-i răsplătească pe cei care s-au supus şi nu au creat concurenţă în alegerile interne din PSD. Astfel, Dragnea împarte la rectificarea bugetară nu mai puţin de 1,4 miliarde lei către administraţiile locale conduse de PSD prin Programul Național de Dezvoltare Locală, inventat chiar de el”, a declarat Ion Şcheau.

„În acelaşi timp, întregul buget de anul acesta a fost unul de austeritate pentru investiţiile publice. Ajutoarele de minimis au fost complet suspendate anul acesta pentru firmele care au câştigat proiecte şi au demarat lucrări de investiţii pe baza angajamentelor Guvernului, luate la semnarea proiectelor. De asemenea, un alt sector pierzător în 2015 a fost cel al transporturilor, proiectele de investiții în infrastructură pierzând 2,7 miliarde lei. Probabil că miniştrii Guvernului Ponta circulă mult prea mult cu avionul, dată fiind natura funcţiei, şi nu cunosc realitatea de la sol. Sau pur şi simplu nu au considerat că drumurile şi autostrăzile României trebuie să fie o prioritate în acest moment pentru a 7 –a ţară ca mărime în UE, dar care se află pe locul 120 în lume, după Mongolia şi Liban, la calitatea drumurilor. Probabil că din această cauză, CNADNR nu s-a preocupat să reia licitaţia pentru lucrările suspendate pentru cele două pasaje din Arad: pasajul pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad-Curtici-DJ706B și cel peste linia CF Arad – București. Cerem în ultimul moment Guvernului să facă această rectificare în interesul economiei româneşti şi nu pentru alimentarea clientelei politice a PSD”, a mai susţinut deputatul PNL Ion Şcheau.

  1. nici ceaucheau asta nu mai pupa vre-o functie publica sau vre-un mandat de deputat in veci
    el este doar un pacalici , ajuns in parlament pe usa din dos r

    Reprezentand
    defunctului partid PPDD care sia vandut votul inca de la prima strigare .
    Rusine sa ii fie .

    Raspunde
  2. Nu te votam PPDD!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.