Ion Stan: „Aleşii se cred semizei”

Ion Stan: „Aleşii se cred semizei”

Preşedintele PNR Arad, Ion Stan, îi acuză pe parlamentari că încearcă „să calce pe grumaz” justiţia, pentru a se plasa asemeni unor „semizei” deasupra tuturor legilor. Cel mai recent exemplu este, în opinia sa, proiectul de modificare a Codului Penal, supus dezbaterii şi votului în Camera Deputaţilor, care prevede că procurorii nu mai au dreptul să facă apel, pentru mărirea pedepselor stabilite de către prima instanţă.

„Sunt de acord că Parlamentul este forul suprem legislativ şi că nimeni nu are dreptul să-l împiedice să-şi exercite atribuţiile, însă în momentul în care parlamentarii fac legi exclusiv în folosul lor, prin încălcarea Constituţiei, nu mai putem vorbi despre un Parlament, ci despre un grup de interese. Conform iniţiativei legislative, procurorii nu mai pot să facă apel la completul de cinci judecători de la ÎCCJ, pentru a solicita mărirea pedepsei decise de prima instanţă. În schimb, inculpatul poate să facă apel pentru reducerea pedepsei ! Este o încălcare grosolană a tuturor normelor Dreptului, a Constituţiei. Cel mai grav, însă, această discriminare flagrantă demonstrează că aleşii noştri au cel mai profund dispreţ faţă de cei care i-au ales. Nici măcar nu mai contează că iniţiativa a aparţinut unui deputat PSD şi că ar fi depus-o, probabil, cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, care a primit în primă instanţă un an cu suspendare. Apelul procurorilor a fost făcut, însă primul termen de judecată a fost stabilit peste două luni! De ce, nu cumva pentru ca până atunci să intre în vigoare modificarea la Codul Penal, iar Dragnea să poată să solicite- şi să primească, dacă este cuminte- achitarea, iar procurorii să rămână cu buza umflată?”

Ion Stan a adăugat: „Chiar dacă deputaţii au respins, prin vot, iniţiativa, aceasta poate fi doar praf în ochii prostimii, pentru că Senatul este Camera decizională în acest caz. Iar dacă, repet, treburile politice merg «cum trebuie», modificarea va fi operaţională. Liberalo- pedeliştii vor ţipa ca din gură de şarpe că PSD vrea să pună piciorul pe grumazul justiţiei, iar pe ascuns vor vota «pentru» şi îşi vor freca palmele de bucurie că ei vor fi principalii beneficiari, când DNA va ajunge şi la ei, nu doar la cei din arcul guvernamental. Nu ar fi prima dată când parlamentarii de la putere şi din opoziţie au stabilit dinainte cine votează «pentru» şi cine «contra», ca totul să iasă bine, iar partidele lor să poată pretinde în faţa alegătorilor că ele au cerut parlamentarilor să voteze pentru binele poporului, însă, din păcate, aceştia nu au respectat dispoziţiile. Sunt convins că şi în PSD şi în PNL, în toate partidele, sunt parlamentari care nu sunt de acord cu matrapazlâcurile, însă ei sunt foarte puţini”.

  1. Asa d-le Stan.Flicitari .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.