Ion Stan : „Cooperativa UE” dictează cât de „suverană” mai este România

Ion Stan : „Cooperativa UE” dictează cât de „suverană” mai este România

Liderul PNR Arad, Ion Stan, este de părere că situaţia României în problema migranţilor nu este decât „unul dintre multele episoade” care demonstrează că România este doar pe hârtie membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

„România este tratată de mai marii cancelariilor europene ca o tară de categoria a patra sau a cincea. I se cere să fie solidară în situaţii de criză, să facă sacrificii ca şi ţările cu care se spune că este egală, dar atunci când este vorba despre drepturile ei se inventează tot felul de pretexte, se schimbă regulile din mers, pentru a se justifica refuzul. Să nu uităm, România are de mult dreptul, conform tratatului de Lisabona, de a fi membru Schengen, dar atunci când, în virtutea legii, România trebuia să primească de drept, în mod automat, acest statut, s-au introdus clauze politice. În premieră, fără deliberări, fără vot sau schimbarea tratatelor la vreun summit. România nu este nici astăzi în Spaţiul Schengen, dar i se cere să fie solidară în problema imigraţiei, ca şi statele din Schengen. După ce preşedintele Iohannis a avut un aparent „puseu” de verticalitate, spunând că România nu va primi decât 1.700 de migranţi, a revenit, spunând că va primi câţi vrea Comisia Europeană şi că nu este o problemă. Aceasta este aşa zisa suveranitate despre care vorbeşte Constituţia României. Este aşa pentru că nu avem conducători care să respecte Constituţia, concomitent cu legile europene, dar stând în picioare cu demnitate, refuzând orice dictat care încalcă principiile Uniunii Europene. Nu avem oameni de stat care să apere, la masa Uniunii Europene, interesele şi drepturile României, ci doar slugi plecate ale puternicilor lumii, care le distribuie peşcheşuri grase pentru a lăsa România în mâinile lor”.

Preşedintele PNR Arad a mai declarat: „În toată istoria omenirii, cei care au avut puterea au declanşat intenţionat crize de tot felul, doar pentru ca ei să câştige de pe urma acestora, pentru a acumula bogăţii uriaşe, pe seama sângelui vărsat de către popoarele mici. Aşa a fost şi aşa va fi mereu, dar aceasta nu înseamnă că o ţară precum România trebuie să facă sluj în faţa celor puternici şi bogaţi, ci să lupte pentru a-şi apăra drepturile. Lucru care nu s-a întâmplat şi, se pare, nu se va întâmpla nici acum, când un fenomen precum invazia Europei pune în discuţie supravieţuirea acesteia. Ţările mari şi bogate din UE îşi vor tria pe sprânceană aşa zişii refugiaţi, iar României îi vor aloca, forţat, o masă de infractori, analfabeţi şi obişnuiţi să traiască fără să muncească. Conducătorii noştri vor accepta orice li se va cere, în speranţa că vom primi, la schimb, apartenenţa la Schengen, pentru a-şi face din aceasta capital electoral pentru alegerile din 2016. Când, de fapt, ar trebui să spună clar şi răspicat, că nu putem să ne sacrificăm pentru salvarea Schengen atâta vreme cât nu facem parte din el, deşi avem tot dreptul”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.