Ionel Ciupe: „Construcţia unui nou spital judeţean nu e deloc sustenabilă”

Ionel Ciupe: „Construcţia unui nou spital judeţean nu e deloc sustenabilă”

Ionel Ciupe, co-preşedinte al ALDE Arad, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă faptul că, deşi este în funcţie de puţin timp, Adrian Ţolea a lansat strategia de sănătate a Aradului pentru următorii 10 ani de zile.

„Cel mai important punct din strategia de sănătate este construirea unui nou spital judeţean. Actualul spital a fost construit aproximativ în anii ’80, deci este o construcţie relativ nouă. Au fost investiţi vreo 15 milioane de euro, a fost renovat în ultimii 4-5 ani de zile, s-au eliminat pierderile de căldură, a fost montată tâmplărie nouă, de asemenea a fost modernizată UPU, a fost dotată cu aparatură medicală şi aici mai sunt şi nişte probleme legate de preţuri, de alte chestiuni, dar se ocupă altcineva de această problemă, cert este că au fost investiţi bani foarte mulţi.”

„În ultimul an gradul de ocupare al paturilor, desigur cu pacienţi, a fost de aproximativ 70%, undeva între 65-70%. De asemenea, la spitalul judeţean există un deficit serios de personal medical, aici discutăm şi despre medici şi despre asistenţi medicali şi personal auxiliar, acest deficit este unde între 25%-30%, deci este o problemă deosebit de serioasă”, a precizat co-preşedintele ALDE.

„Să nu uităm că celebra tripletă Băsescu – Boc – Udrea nu a făcut decât să închidă zeci şi zeci de spitale, în judeţ au închis la Gurahonţ, Sântana şi Chişineu-Criş, iar acum edilii locali nu ştiu ce să facă să-i convingă pe cei de la Ministerul Sănătăţii să le redeschidă. E foarte uşor să distrugi şi să închizi, mai greu e să pui la loc” – a mai adăugat Ionel Ciupe.

Ciupe consideră că, deşi este o intenţie lăudabilă, nu este deloc justificată şi sustenabilă construcţia unui nou spital judeţean, ţinându-se seama şi de faptul că în Arad populaţia a scăzut dramatic. El afirmă că acest proiect cu toate studiile, documentaţia şi execuţia propriu zisă au scop electoral.

 

  1. Lasă-i Ionele să construiască. Că bani au. Doar trebuie ținuți de picioare și să vezi cum cad de prin buzunare. Ș-apoi avem nevoie și de un aeroport dacă ne luăm după felul cum gândesc pedeleii.

    Raspunde
  2. Ai pefecta dreptate d-nule Ciupe , pdl-isto -pnl-isti nu vor decat sa isi umfle buzunarele cu euroi , nu le pasa decat de ei iar de aradeni deloc.

    Raspunde
  3. Ionel Ciupe un om foarte bine informat care a promovat multe proiecte bune pt Arad.Din pacate fostii PDL-isti le-au respins.Ciupe te sustinem.

    Raspunde
  4. Ciupe nu te mai agita atata ca nu te sustine nimeni

    Raspunde
  5. Cineva este nedefinit.cineva!!!!!precis un PDL-ist.

    Raspunde
  6. Nu este nici o problema daca nu se poate construi.Face d-na Falca un studiu de fezabilitate de vreo 2-300.000 de euro si totul e sub control.

    Raspunde
  7. Esti tare Ionel Ciupe , mergi inainte, fi la fel de hotarat si te vei apropia din ce in ce mai mult de fotoliul de primar , sigur…daca vrei asta .

    Raspunde
  8. Noroc ca mai avem oameni curajosi si care din fericire mai pot aduce o schimbare in bine pt. aradeni , fortza Ciupe , multi aradeni sunt alaturi de tine !

    Raspunde
  9. „cineva” nu te-ai trezit! TOTI,ma,TOTI il sustin pe Ciupe,ptr.ca are dreptate,ca de fiecare data.

    Raspunde
  10. Domnule Ciupe si eu cu familia va sustinem!vor spital nou,sa faca angajari la actualul ca sa poata functiona la capacitatea maxima.

    Raspunde
  11. ALDE nu se poate lupta cu PDL fara sprijinul PSD… iar PSD e absent la Arad… de ce oare?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.