ISIS – cetatea cu turnul Babel reloaded

ISIS – cetatea cu turnul Babel reloaded

E greu de crezut că un crez, fie el și de natură religioasă, poate să facă ravagii prin mintea oamenilor așa din senin. Mai degrabă, cineva încearcă să-i adune sub un steag pe cei inadaptabili social sau normal din societatea umană răspândită pe tot globul pământesc. Celorlați li se servește ideea unei doctrine religioase pentru care ei luptă și în care cred. Eu nu cred că ISIS, sau cum sunt cunoscuți acești indivizi, sunt adepții de factoă ai vreunei religii cunoscute. Eu sunt extrași din societate, oferindu-li-se posibilitatea exprimării lor animalice fără teama de a fi prinși, judecați și condamnați. Sunt de peste tot și au stat în așteptarea unei astfel de determinări, tocmai pentru că ea vine să exploateze spiritul malefic al acestor ființe, care au trăit printre noi cu imboldul de a ucide dar și cu teama de a răspunde pentru faptă. Aceștia vorbesc o limbă comună, una care să devină a unui nume și care să producă numai rău, la propriu.

De fapt, istoria acelei cetăți din vechime cu turnul ei a sărit peste un timp milenar și se reia acum, cu metode oarecum medievale, dar cu mijloacele anilor în care trăim (comunicare, transport etc.) Astfel că ei nu vin cu vreo noutate ca principiu, ci doar cu reluarea tacticii de a se impune ca și un nume pe suprafața pământului, cu un Nimrod adaptat condițiilor acestui timp. Profilul acestora este unul al criminalilor bolnavi, care execută ordine fără vreun filtru al minții și, cu siguranță, răspund la chemări doar de ei auzite. Ei fac exact ce sunt învățați să facă, de tatăl lor, care este Diavolul. Noi suntem surprinși doar pentru că trăim vremuri oarecum de civilizație. Crede oare vreunul dintre noi că, atunci când evreii au fost duși în captivitate în Babilon, au fost invitați în autobuze cu aer condiționat în ordinea: copiii, femei și apoi bărbați, sau mai degrabă au fost rupți în bătaie după bunul plac al derbedeilor timpului, de care și Nabucodonosor se folosea? Acum și-au făcut un nume, vorbesc o singură limbă și încearcă să-și facă o cetate și un turn care să le finalizeze dorința de putere și supremație în fața lui Dumnezeu. Vremea și puterea lor este una limitată și, în mod sigur, se vor stinge și nimeni nu va mai auzi de ei.

Din punct de vedere politic, ISIS are argumentele ei. Cele două mari blocuri militare care își împart influențele, în felul lor, au falimentat zona din Orientul Mijlociu iar de aici trebuie să se ridice o forță care să dea impresia unei alternative la cele două, în așa fel încât prin „ordinea restabilită” de aceasta să se renunțe la ideea de democrație impusă. Această democrație nu a fost și nici nu este altceva decât o manipulare a celor mari, care țintește de fapt resursele vieții. Acestora nu le pasă în nici un fel de ceea ce ar putea aduce cu adevărat democrația. Pentru resurse se sacrifică orice. Pacea nu există decât în concepte teoretice. A-i considera pe toți refugiații din această toamnă ca și teroriști este exact greșeala pe care au făcut-o francezii și britanicii când au filmat țigani la cerșit în țările lor, lăsînd impresia publică a faptului că toți românii sunt aidoma lor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.