Îți faci cumpărăturile la SUPERMARKET? Ce s-a SCHIMBAT începând de AZI

Îți faci cumpărăturile la SUPERMARKET? Ce s-a SCHIMBAT începând de AZI

Legea supermarketurilor a fost promulgată în cursul zilei de astăzi de către președintele României, Klaus Iohannis. Această lege vizează mai multe schimbări care îi afectează atât pe comercianți cât și pe cumpărători.

Proiectul de lege dispunea inițial ca alimentele din supermarketuri să fie în proporție de cel puțin 51% din producție românească, iar acest lucru era valabil pentru fructe, legume și carne. Legea modificată nu mai impune această măsură, însă aceste alimente trebuie să fie provenite din lanțul scurt de aprovizionare, adică un lanţ de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici în activităţi de cooperare şi de dezvoltare economică la nivel local şi regional şi relaţii strânse între producători, procesatori şi comercianţi.

O veste bună pentru cumpărători este faptul că vor fi interzise taxele suplimentare, de exemplu taxa de raft, iar asta va duce la o scădere a prețurilor.

De asemenea, în ceea ce privește produsele din carne, pe eticheta acestora trebuie menționată țara de proveniență, iar pe eticheta produselor din carne procesată trebuie trecut cât la suta din această carne provine din România.

Comercianții și patronii de supermarketuri sunt revoltați și consideră legea abuzivă, motiv pentru care au cerut respingerea ei.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.