Iustin Cionca: „În 2017 am pus bazele unor proiecte în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro”

Iustin Cionca: „În 2017 am pus bazele unor proiecte în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro”

Consilierii judeţeni s-au întrunit astăzi în ultima şedinţă ordinară a acestui an, cu o ordine de zi bogată, cu proiecte importante pentru dezvoltarea judeţului Arad. Ședința a început cu evocarea emoționantă a eroilor Revoluției din decembrie 1989, cu citirea numelor celor decedați în municipiu și cu păstrarea unui minut de reculegere.

Cele mai importante hotărâri adoptate au fost cele privind Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad de pe str. Vicenţiu Babeş nr. 11-13 şi Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş. Consilierii au aprobat pentru ambele obiective documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi indicatorii tehnico-economici. Tot în această şedinţă a fost votat proiectul de hotărâre privind organizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ special liceal şi special postliceal din judeţul Arad, pentru anul şcolar 2018-2019.

Consilierii judeţeni au aprobat trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat pentru funcționarii din subordine. „Ne-am dorit să oferim mai mult, dar județul Arad nu a primit bani de la Guvern, ba ni se mai și iau bani! Consiliul Judeţean Arad este lăsat printre ultimele în țară de către Guvern. Ne-am fi dorit salarii mai mari pentru a răsplăti profesionalismul angajaţilor instituţiei, dar a trebuit să ne raportăm la nivelul posibilităţilor, am ţinut cont de faptul că judeţul nostru are nevoie şi de investiţii. În Bugetul de Stat pe anul 2018, Guvernul a alocat Aradului zero lei la sume defalcate din TVA, faţă de alte judeţe care au primit sume substanţiale. În aceste condiţii, important a fost să menţinem nivelul salarial şi în 2018, la aceeaşi cotă, după trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad (CJA).

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a prezentat un scurt bilanţ al activităţii instituţiei pe anul 2017, subliniind importanţa lucrului în echipă.

„Încheiem acest an 2017 cu sentimentul lucrului bine făcut. În 2017 am pus bazele unor proiecte europene și cu finanțare de la bugetul de stat în valoare de aprox. 250 de milioane de euro la Consiliul Județean și în instituțiile subordonate. În domeniul sănătății publice am câștigat proiecte de finanțare pentru un complex pediatric care va aduce sub același acoperiș specializările de pediatrie, neonatologie și obstetrică-ginecologie, printr-o investiție care va depăși 40 de milioane de euro; construim alte două spitale noi, de Psihiatrie (o investiție de aprox. 6 milioane de euro) și Oncologie (o investiție de aprox. 4 milioane de euro). Am realizat proiecte de peste 5 milioane de euro pentru Cardiologie și extinderea Spitalului Județean. Noua clădire TBC, din cartierul Grădiște, este un semnal al schimbării în bine. Iar aparatul RMN cumpărat anul acesta de Consiliul Județean din banii comunității salvează vieți! Tot anul acesta s-a finalizat și cel mai mare proiect al societății civile în domeniul sanitar, pentru modernizarea totală a Secției Infecțioase Copii.

În infrastructură am depus proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro, pe fonduri europene și de la bugetul de stat, pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere și a unor drumuri județene cu impact asupra a 300.000 de arădeni. Realizăm proiectul de finalizare a șoselei de Centură a Municipiului Arad, în valoare de 35 de milioane de euro. Domnul vicepreședinte Sergiu Bîlcea s-a preocupat intens de acest domeniu.

Anul 2017 a fost anul în care am readus în prim-plan turismul arădean, am investi în stațiunea de interes județean Ghioroc și în tabăra de la Căsoaia (mulțumesc doamnei vicepreședinte Claudia Boghicevici pentru implicarea totală), și am crescut calitatea și diversitatea activităților culturale. Pregătim proiecte importante pentru Anul Centenar, care ne dorim să marcheze contribuția Aradului la Marea Unire.

Relațiile internaționale ale județului nostru au cunoscut o altă anvergură în anul care se încheie, am revitalizat legăturile cu Italia, China, Polonia, Republica Moldova, Serbia și Ungaria.

Am repornit cursele de pe Aeroportul Internațional Arad, am legat Aradul cu zboruri charter de litoralul turcesc. Am avut aceste realizări în ciuda faptului că peste jumătate din proiectul bugetului este absorbit de cheltuielile sociale.

Activitățile noastre s-au diversificat în anul 2017, instituțiile noastre subordonate s-au consolidat. Îi felicit pe angajații și colaboratorii noștri, pe consilierii județeni și locali, pe domnii și doamnele primar, pe oamenii implicați în proiecte, pe toți colegii mei care au reușit să genereze entuziasm și creștere calitativă în comunitățile lor. Le mulțumesc cetățenilor județului Arad pentru încredere și colaborare!

În calitate de președinte al Consiliului Județean, vă doresc tuturor sărbători binecuvântate, pace în suflet, un an nou bun, prosper, cu sănătate! La Mulți Ani cu bucurie!”, a fost mesajul transmis de Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.