Iustin Cionca: „Arădenii au fost abandonaţi de PSD încă de la început”

Iustin Cionca: „Arădenii au fost abandonaţi de PSD încă de la început”

Conducerea Consiliului Judeţean Arad se arată „dezamăgită”, într-un comunicat de presă, de „indiferenţa parlamentarilor PSD Arad faţă de forma finală a bugetului de stat pe 2017”.

Cel care a dat glas nemulțumirii este Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Încă de la întocmirea proiectului de buget am prezentat priorităţile judeţului, am subliniat că fondurile Consiliului Judeţean pentru investiţii va fi grav afectate şi am solicitat sprijin din partea tuturor factorilor implicaţi, în special parlamentarii arădeni. Am organizat inclusiv o dezbatere în care am prezentat punct cu punct necesarul judeţului. Din păcate, respectiva dezbatere nu a dus la nici un rezultat concret, iar judetul Arad nu a primit sprijin pentru nici unul dintre obiectivele prezentate”, a spus Iustin Cionca.

În opinia preşedintelui CJA, „este revoltătoare lipsa de implicare a parlamentarilor PSD de Arad, care nu au pledat pentru nici unul dintre proiectele judeţului! La întâlnirea cu domniile lor, ne-au promis că se vor implica în dezvoltarea Aradului, în atragerea de fonduri pentru proiectele judeţului. Dar au ratat cel mai important moment!”

Iustin Cionca a făcut referire şi la parlamentarii Opoziţiei. „Parlamentarii PNL şi USR au avut amendamente, dar acestea au fost respinse de «maşina de vot» PSD – ALDE. Votul pentru Buget a confirmat faptul că atitudinea parlamentarilor PSD de Arad la dezbaterea organizată la sediul Consiliului Judeţean, nu a însemnat decât o prelungire a campaniei electorale, un exerciţiu de imagine. Arădenii au fost abandonaţi de PSD încă de la început”, a completat Iustin Cionca.

Solicitările Consiliului Judeţean au vizat 35 de milioane de euro pentru Sănătatea Publică (reabilitarea Secţiilor de Psihiatrie, relocare şi modernizare Oncologie, reparaţii capitale la Obstetrică, Ginecologie şi Neonatologie, achiziţionare RMN), infrastructura rutieră (pasajele peste Centura Aradului, tronsoanele de drum Mişca – Apateu – Berechiu, Gurahonţ – Buteni, Nădab – Zărand – Seleuş, Sânmartin – Şimand – Olari – Caporal Alexa, Centura oraşului Chişineu-Criş), Aeroportul, Educaţia (Unităţi şcolare din municipiu şi judeţ finanţate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), Turismul (revitalizarea staţiunii Moneasa) etc.

 

  1. Câți bani ați primit de la guvernul Cioloș ?0000 așa ca Ciocu mic!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.