Iustin Cionca: „Singura ȘCOALĂ PROFESIONALĂ din țară este la Arad”

Iustin Cionca: „Singura ȘCOALĂ PROFESIONALĂ din țară este la Arad”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, susține că singura școală profesională din România se află la Arad.

Este vorba despre școala profesională care funcționează în cadrul S.C. Astra Vagoane Călători, școală care anul acesta și-a dublat efectivul de elevi.

Declarația vine în urma unei ședințe de lucru pe care președintele CJ Arad a avut-o cu Valer Blidar, proprietarul companiei, în vederea discutării unor proiecte de viitor ale administrației județului Arad.

Consiliul Județean i-a propus conducerii companiei arădene ca, printr-un parteneriat, și școala profesională Astra să fie inclusă în programul taberelor de la Moneasa și Căsoaia.

Există o singură școală profesională românească, a unui agent economic român, în toată țara – iar aceasta este la Arad, la Astra Vagoane Călători! Suntem mândri de asta și ne dorim să contribuim, după puterile Consiliului Județean, la fidelizarea elevilor săi și la diversificarea ofertei extra-curriculare. Mă bucur că dl. Blidar creează la Arad un astfel de centru de învățământ profesional, fiindcă și dorința mea este să realizăm mecanisme prin care să le oferim tinerilor o meserie și un motiv serios să rămână acasă”, a declarat președintee CJA.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.