Judecătorii au decis: Concedierile de la Filarmonică au fost „ÎN AFARA LEGII”

Judecătorii au decis: Concedierile de la Filarmonică au fost „ÎN AFARA LEGII”

Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad a mai repurtat o victorie împotriva directorului instituţiei, Alin Văcean.

Potrivit sindicaliştilor, „seria de concedieri succesive, performate de managerul Văcean, s-a dovedit a fi în afara legii”, instituţia fiind obligată acum să le plătească acestora, retroactiv, salariile, la care se adaugă cheltuielile de judecată.

Concret, în data de 8 martie 2016, instanţa s-a pronuntat în cazul vicepreşedintelui sindicatului, Tiberiu Varyas, concediat în luna octombrie a anului trecut, în urma unei scurte comunicări cu caracter sindical adresată membrilor orchestrei. „Această măsură a managerului a fost abuzivă şi nelegală”, se arată în comunicat.

„Concedierile abuzive şi nelegale au fost îndreptate împotriva unor şefi de partidă (solişti) din cadrul orchestrei, doi dintre aceştia fiind lideri de sindicat. Concedierile nelegale s-au efectuat cu largul concurs al unei „linii de producţie”, formată din „sesizatori” şi din Comisia de Disciplină „competentă”, formată din administrator şi pompier…”, arată sindicaliştii.

De remarcat, că „în perioada în care instrumentiştii concediaţi au fost împiedicaţi să lucreze, au fost plătiţi colaboratori (înlocuitori), pentru ca risipa de bani publici să fie desăvârşită”.

„Conform informaţiilor noastre, prejudiciile cauzate de „managementul” Filarmonicii au fost recuperate doar parţial. Solicităm Primăriei, Consiliului Local, să iniţieze demersurile legale în vederea recuperării în întregime a sumelor risipite în urma deciziilor abuzive şi nelegale ale managerului”, se mai arată în comunicatul Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad.

În final, sindicaliştii arată că, în afară de concedierile nelegale, o serie de instrumentişti de valoare au părăsit instituţia din cauza atmosferei insuportabile instaurate de Alin Văcean, cerând autorităţilor locale să reinstaureze un climat de normalitate în instituţie.

  1. banii sa se recupereze din contul individului pretins director

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.