JURNAL DE CAMPANIE/ Cine CÂŞTIGĂ alegerile la Sebiş, Ineu, Pâncota, Sântana, Tîrnova şi Buteni

JURNAL DE CAMPANIE/ Cine CÂŞTIGĂ alegerile la Sebiş, Ineu, Pâncota, Sântana, Tîrnova şi Buteni

Deşi primarii pe funcţie sunt cotaţi cu cele mai multe şanse, există şi excepţii.
Newsar.ro s-a aflat, joi, în mijlocul cetăţenilor din mai multe localităţi ale judeţului, luând pulsul campaniei electorale. Am dorit să aflăm, astfel, care sunt preferaţii electoratului în ceea ce priveşte alegerile pentru funcţia de primar.

La Sebiş, ca la fotbal!
La Sebiş, punctul de pornire al periplului nostru, Gheorghe Feieş (PNL), actualul primar al oraşului, care cu excepţia unui mandat a condus destinele oraşului încă de dinainte de Revoluţie, este cotat – de departe – cu cele mai mari şanse în alegeri. Acesta este şi motivul pentru care campania electorală este una liniştită în oraşul de pe Valea Deznei. Rezultatul fiind previzibil, mai rămâne deci, ca într-o competiţie sportivă, doar încercarea de limitare a scorului pe care-l va obţine Gheorghe Feieş.
panou Sebis

La Buteni e… apă de ploaie
În comuna Buteni, păstorită de primarul Petronel Mărcuţ (PNL), situaţia se prezintă cam ca şi la Sebiş. Şansele cele mai mari sunt de partea actualului primar, care după ce a reuşit, anii trecuţi, să introducă apa potabilă la Cuied (unde oamenii, vara, strângeau apa de ploaie), aproape că se poate gândi să iasă la pensie din funcţia de edil şef al comunei.
panou Buteni

Ineu. Scorul, cât va fi scorul?
panou Ineu
La Ineu, ca şi la Sebiş, opinia majoritară este aceea că actualul primar, Călin Abrudan (PNL), va mai bifa fără emoţii încă un mandat. Şi tot ca la Sebiş, se pune doar problema limitării „scorului”, în pofida faptului că unul dintre contracandidaţii acestuia, Marius Bele (PMP) ne-a asigurat că „va câştiga primăria”. E greu de crezut, însă, având în vedere câte s-au realizat în mandatul actualului primar, care la ora vizitei noastre se afla pe şantier, în Colonie.
Abrudan santier

La Tîrnova, spiritele s-au mai liniştit
După ce în precampanie un sondaj de opinie online a agitat rău de tot apele în comună, acestea par să se mai fi liniştit. Faptul că alegerile sunt dintr-un singur tur îi conferă lui Florin Farcaşiu prima şansă la câştigarea unui nou mandat.
panou Tirnova

Pâncota, între administraţie şi politică
Pâncota este printre puţinele localităţi în care primarul în funcţie nu se va mai afla în aceeaşi poziţie după alegerile din iunie, Iosif Retter alegând să candideze la Consiliulu Judeţean Arad. Aşa stând lucrurile, lupta se dă între Monel Pîncotan (PNL), administratorul public al oraşului, şi Dan Pocrişer (PSD), actualul viceprimar. În ceea ce priveşte şansele celor doi părerile sunt împărţite, cu un plus, totuşi, în dreptul lui Monel Pîncotan, care s-a dovedit un bun administrator al oraşului.
panou Pincota

 

geam Pincota

La Sântana, fără prea mari emoţii
Nici la Sântana nu vom asista la mari surprize, în pofida încercărilor nereuşite ale fostului primar Viorel Enache (PSD) de a pune într-o lumină proastă actuala administraţie. Opinia generală este aceea că Daniel Tomuţa (PNL) va câştiga fără emoţii un nou mandat, mai ales că alegerile sunt dintr-un singur tur.
panou Santana

Faptul că alegerile sunt dintr-un singur tur de scrutin şi limitările legale ale competiţiei fac din campania electorală una atipică, lipsită de efervescenţa celor precedente. Aşa e când primarii pe funcţie nu au emoţii iar contracandidaţii lor au intrat în cursă conştienţi că au şanse reduse, minime, de a câştiga.

  1. la Ineu ia Abrudan 90 la suta

    Raspunde
  2. Ce am obsrerv este faptul k toți sunt PNL. ..oameni buni partid prost…de Burdan la Chișineu-Criș k ii PSD de ce nu ziceți nimic …si de multi alții cu șanse la fel de mari de la alte partide .

    Raspunde
  3. N-am ajuns inca la Chisineu Cris. Incercam sa ajungem si acolo, in masura posibilitatilor.

    Raspunde
  4. La Sebiș exista un candidat care dupa unele surse ii cam face stres dictatorului.

    Raspunde
  5. La tirnova vor fi surprize…

    Raspunde
  6. Andrei Grozescu 20 mai, 2016, 11:54 pm

    Am incercat sa dau de cineva la redactie si nu a raspuns nimeni, de aceia ma vad nevoit sa intervin public intrebindu-va daca afirmatile dv sunt facute pe baza unui sodaj de opinie sau asa dupa ureche? Daca sunt facute pe baza unui studiu sociologic adevarat, as vrea sa publicati corect datele, asa cum prevede legea, auntand institutia care face sondarea pe ce esantion s-a facut si puncte procentuale pentru fiecare candidat , altfel dupa parerea mea se incalca legea.

    Raspunde
    • Dupa cate afise sunt puse intr-un loc, asa au stabilit castigatorii. Total fals. Anul acesta legea nu mai permite de cat un singur afis la fiecare locatie. Sa se sesizeze Jandarmeria si Politia de acest lucru si sa sanctioneze pe cei vinovati. UN SINGUR AFIS ESTE PERMIS !!!

      Raspunde
  7. Stimate d-le Grozescu, nu se incalca nici o lege. Nu e vorba despre un sondaj, ci despre luarea pulsului in localitatile amintite. Se poate ca oamenii sa se insele. E o tendinta, insa, de a vota cu primarii aflati in funcţie.

    Raspunde
  8. Andrei Grozescu 21 mai, 2016, 9:16 am

    Multumesc pentru raspuns , astfel lucrurile sunt mult mai clare, apropo de tendinte, omenii voteaza cu primarii aflati in fuctie daca au si realizari in spate, cea ce la noi din pacate nu este cazul si da pulsul l-am luat si eu in teritoriu vorbind cu oamenii din casa in casa si va asigr pe dvs. si pe cititorii dv s. ca oamenii au ajuns la capatul rabdarii. Ca urmare am convingerea ca schimbarea se va produce in Tirnova.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.