JURNALIŞTII FRANCEZI despre SHARAPOVA: „A tremurat, dar a reuşit să o „îmblânzească” pe Halep”

JURNALIŞTII FRANCEZI despre SHARAPOVA: „A tremurat, dar a reuşit să o „îmblânzească” pe Halep”

Finala turneului de tenis de la Roland Garros a fost „un meci palpitant” în care românca Simona Halep a pus-o în mare dificultate pe rusoaica Maria Sharapova, care „a tremurat”, dar în cele din urmă a reușit să se impună în fața româncei, scrie cotidianul francez L’Equipe.

Ziarul francez descrie astfel momentul de final al meciului: „Ea urmăreşte mingea cu privirea până când iese. Atunci Maria Sharapova, aproape fără să-i vină să creadă, ţipă şi cade în genunchi pe terenul Philippe Chatrier. Ca în 2012, anul câştigării primului său trofeu la Paris. Însă de această dată rusoaica a avut îndoieli. Şi nu puţine! Drept mărturie sunt manifestările ei de bucurie mai puternice decât de obicei”.

„Cu Simona Halep, tinereţea a ieşit în evidenţă la Roland Garros”, scrie şi cotidianul Le Monde, adăugând că la finala de sâmbătă românca a fost calmă şi concentrată, „în faţa ţipetelor iritante ale rusoaicei”. „În ciuda înfrângerii, constănţeanca este sigură că va urca luni pe locul 3 în clasamentul mondial. Şi îşi continuă astfel formidabila ascensiune, ea, cea care în urmă cu un an era pe locul 64”, adaugă Le Monde.

Francezii scriu că Simona Halep a „luptat formidabil” încântându-i  pe cei 15.000 de spectatori timp de mai mult de trei ore.

Jurnaliștii de la BBC adaugă faptul că Simona Halep „a împins-o la limită pe campioana din 2012”, cu toate că s-a aflat la prima sa finală de Grand Slam.

Ediția din acest an a finalei de la Roland Garros a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi a doua cea mai lungă din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori – mulţi dintre ei români – prezenţi în tribunele arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

Simona Halep a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Sharapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

  1. fennomenon called H A L E P ,go baby go !!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.