KINOdiseea Altfel, experimentul de educație cinematografică pentru copii din Școala Altfel, s-a încheiat

KINOdiseea Altfel, experimentul de educație cinematografică pentru copii din Școala Altfel, s-a încheiat

Ediția în premieră din cadul săptămânii Școala Altfel a KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa Centrală și de Sud-Est, s-a încheiat zilele trecute mai iar spectatorii din București, Arad, Cluj și Pitești au avut ocazia să vadă începând cu 15 mai nu mai puțin de 15 filme premiate la festivaluri internaționale de profil și la edițiile anterioare ale KINOdiseea.

KINOdiseea a fost întotdeauna festivalul de film pentru copiii mici, care acum descoperă prin filmele văzute povești, povețe jucăușe în contexte serioase și situații glumețe pline de însemnătate, dar și pentru copiii cei mari, care vor rămâne mereu tineri în suflet și care își retrăiesc anii de curiozitate și entuziasm prin istoriile de la fiecare proiecție.

Pentru că susține cultura cinematografică de la vârste fragede și crede în potențialul celor mici de a căpăta curaj, de a se dezvolta frumos și de a visa ajutați de aceste povești cu temeri înfrânte, prietenie și aventuri, KINOdiseea aduce la fiecare ediție filme de artă ale unor cineaști renumiți pe plan internațional, ce oferă o perspectivă mai profundă asupra cinematografiei destinate copiilor.

KINOdiseea Altfel a fost o retrospectivă a filmelor câștigătoare la unele dintre cele opt ediții anterioare ale festivalului, cu 15 filme și aproape 60 de proiecții, o epopee în patru orașe și cinci locații.

Ediția a IX-a a KINOdiseea va avea loc între 9 – 15 noiembrie, cu nu mai puțin de 9 secțiuni de festival, o panoramă, o retrospectivă de filme clasice pentru copii și 7 competiții. Spectatorii se vor putea bucura de 140 de filme, 25 de ateliere, 30 de sesiuni de Q&A cu regizori, actori, producători și scenariști de renume internațional și legendarul deja bal mascat.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultură Arad, Primăria Arad, PrimăriaMunicipiului Cluj-Napoca, Consiliul local Cluj-Napoca.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internațional de către cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children’s Film Association. În cele 8 ediții, festivalul a avut peste 60.000 de participanți, iar de 3 ani se află printre cele patru festivaluri de film pentru publicul tânăr din Europa care se bucură de sprijin Media din partea Creative Europe.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.