Klaus Iohannis, audiat la DNA

Klaus Iohannis, audiat la DNA

Klaus Iohannis, liderul PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, este audiat la DNA, marţi dimineaţă, după ce a depus o plângere împotriva lui Liviu Dragnea, principala acuzaţie fiind cea de abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal.

Iohannis a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție și nu a făcut nicio declarație la intrarea în sediul instituţiei.

Audierea președintelui PNL este primul pas în ancheta demarată de procurorii anticorupție. Surse judiciare au declarat că a fost începută urmărirea penală „in rem”, doar cu privire la faptă, respectiv pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. Procurorii urmează să decidă dacă vor extinde urmărirea penală şi cu privire la persoane, au precizat sursele citate.

Iohannis reclamă faptul că „au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

Documentul citează articolul 297 alineatul (1) din Codul penal, potrivit căruia constituie abuz în serviciu „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau persoane juridice”.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.