La 84 de ani le-a ţinut piept hoţilor care i-au pătruns noaptea în casă!

La 84 de ani le-a ţinut piept hoţilor care i-au pătruns noaptea în casă!

O bătrână de 84 de ani din localitatea Ţipari „le-a ţinut piept” hoţilor care i-au pătruns într-o noapte în casă. Femeia s-a trezit în toiul nopţii cu doi mascaţi în casă care au imobilizat-o şi au lovit-o, ameninţând-o că o vor snopi în bătaie dacă nu le dă toţii bani pe care îi are. Bătrâna a refuzat să le dea vreun leu, drept urmare cei doi au început să scotocească prin casă după bani, fără însă să aibă noroc. Acum cei doi au fost trimişi în judecată pentru tentativă la tâlhărie calificată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus, prin rechizitoriul din data de 06 octombrie 2014, trimiterea în judecată a lui E G., cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată şi a lui Lenard K., cercetat în stare de arest preventiv la domiciliu, tot pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată. De asemenea, a mai fost trimis în judecată şi complicele celor doi, un bărbat care le-a asigurat transportul până la casa victimei. Acesta este cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, şi a fost trimis în jduecată pentru pentru comiterea infracţiunii de complicitate la tentativă de tâlhărie calificată.

„În noaptea de 23 spre 24 decembrie 2011, în jurul orei 03,00, în urma unei înţelegeri prealabile, inculpaţii G. Emeric şi K. Lenard, purtând cagule pe cap (ciorapi de damă de culoare neagră), au pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate R. F., in vârstă de 84 ani, din localitatea Ţipar, pe care au imobilizat-o şi i-au aplicat lovituri în zona feţei, solicitându-i prin ameninţarea cu acte de violenţă să le remită banii deţinuţi. Întrucât persoana vătămată a refuzat să se supună cererii inculpaţilor, aceştia au răscolit locuinţa căutând bani, după care au părăsit imobilul, fără a sustrage bani sau alte bunuri. În temeiul aceleiaşi înţelegeri, inculpatul H. Casian Călin, în calitate de complice, a asigurat transportul coautorilor şi paza”, se arată în probatoriul administrat în această cauză.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, pentru soluţionare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.