La fel de MORTAL precum atacul cerebral, cancerul și atacul de cord! Și TU POȚI FI ÎN PERICOL. Despre ce este vorba…

La fel de MORTAL precum atacul cerebral, cancerul și atacul de cord! Și TU POȚI FI ÎN PERICOL. Despre ce este vorba…

Este cunoscut faptul că lipsa exercițiului fizic, o dietă bogată în grăsimi și produse de tip fast-food, precum și diabetul sunt factori care pot duce la boli foarte grave. Pe lângă acestea mai exista un aspect, de cele mai multe ori ignorat, dar la fel de periculos.

Singurătatea, atât la copii, cât și la adolescenți, dar mai ales la persoanele în vârstă, afectează grav sănătatea, potrivit unui studiu făcut de specialiștii de la Universitatea din Carolina de Nord.

La tineri, faptul că nu sunt integrați într-un grup și nu au prieteni îi predispune la obezitate și creează inflamație în organism care apoi duce la boli.

În ceea ce privește vârstnicii, pentru ei lipsa unei familii care să le fie aproape sau a prietenilor are efecte mult mai grave, ducând la hipertensiune și chiar la atac cerebral.

S-a dovedit clar că există o legătură strânsă între liniștea și bucuria pe care ne-o oferă oamenii dragi care ne sunt alături și starea de sănătate.

Solitudinea și izolarea pe termen lung au efecte devastatoare asupra sănătății și pot duce chiar la apariția unor boli incurabile.

Sursa: Daily Mail

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.