La Pecica, impozitele locale rămân la nivelul anului trecut

La Pecica, impozitele locale rămân la nivelul anului trecut

Impozitele locale rămân la nivelul anului 2017 la Pecica.

Consiliul Local Pecica a aprobat în ședința din 14 decembrie 2017 Hotărârea nr. 184 care stabilește cuantumul impozitelor locale. La propunerea primarului Petru Antal și în baza raportului serviciului de specialitate, s-a luat decizia de a aplica cotele minime stabilite prin Codul Fiscal pentru toate categoriile de clădiri și terenuri în cazul localităților de rangul III (orașe), sub care nu se poate coborî.

Astfel, majoritatea pecicanilor vor avea de plătit impozite și taxe locale în aceeași sumă ca și anul trecut.

Cei care au grădini mai mari, vor avea de plătit mai puțin, revenindu-se la modul de calcul din 2015, fiind abrogată de Guvern prevederea prin care 400 de metri pătrați din terenul respectiv se impozita ca teren curți construcții.

În ceea ce privește salubritatea, contribuabilii vor achita la casieria Primăriei Orașului Pecica taxa aferentă primelor patru luni din an (ianuarie – aprilie), urmând ca din primăvară fiecare gospodărie să încheie contract individual cu noul furnizor: Retim Ecologic Service SA din Timișoara.

Conform contractului încheiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad cu firma timișoreană la finalul lunii octombrie, tariful va fi de 7,02 lei/persoană/lună, la care se adaugă TVA și va fi încasat direct de companie.

Aceasta înseamnă o indexare de aproximativ 8 lei pe an pentru fiecare persoană, în schimbul căreia Retim va aduna, în mod selectiv, atât gunoiul menajer, cât și PET-urile, hârtiile etc. Detaliile vor fi anunțate în timp util.

Serviciul Taxe şi Impozite al Primăriei Oraşului Pecica a operat rapid actualizarea sistemului informatic și începând de miercuri, 3 ianuarie 2018, îi așteaptă pe contribuabilii din Pecica, Turnu, Sederhat și Bodrogu Vechi.

După cum pecicanii s-au putut obişnui deja, cei care achită întreaga sumă datorată statului până la data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%.

Sunt aşteptaţi la ghişeu şi contribuabilii care au intrat în noul an cu restanţe, pentru a evita acumularea penalităților.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.