Lampă scialitică pentru sala de operație a Secției ORL

Lampă scialitică pentru sala de operație a Secției ORL

Sala de operație din cadrul Secției Clinice ORL a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotată de Primăria Municipiului Arad cu o lampă scialitică performantă. Investiția vine la scurt timp după ce municipalitatea a mai investit 60.000 de lei în aparatură medicală, necesară secției.

„Preocuparea municipalităţii arădene pentru îmbunătăţirea infrastructurii unităţilor spitaliceşti aflate în subordine a fost concretizată la nivelul anului 2017 printr-o alocare bugetară de aproape 2 milioane de lei. Mai mult decât atât,  în 2018,  am alocat finanţării acestui domeniu aproape 5 milioane de lei. Prin investiţiile făcute în unităţile spitaliceşti ale oraşului, adminstraţia locală încearcă să creeze cadrul propice asigurării unei asistenţe medicale, la standardele europene”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

„Mulțumim Primăriei Municipiului și Consiliului Județean Arad pentru investițiile realizate în ultima perioadă, pe secțiile din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Aparatura achiziționată la ORL este deosebit de importantă atât pentru personalul medical cât și pentru pacienții care  sunt tratați în cadrul secției. Mulțumesc, pentru buna colaborare, d-lui dr. Sorin Bașchir, medic șef ORL cât și personalului din cadrul secției, fără de care aceste obiective nu s-ar fi putut concretiza”, a precizat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Carmen Lucuța

Lampa scialitică este de un real folos în sala de operație iar pentru a completa dotările necesare bunei desfășurări a actului medical, în perioada următoare se va achiziționa și o masă de operație. De asemenea, la finele anului trecut dotările secției s-au îmbogățit cu un electrocauter cu radiofrecvență de ultimă generație, foarte bun în patologia noastră și o trusă operatorie pentru chirurgie endoscopică nazo-sinusală”, a adăugat șeful Secției ORL, dr. Sorin Bașchir:

Valoarea investiției Primăriei Municipiului Arad în ceea ce privește lampa scialitică se ridică la 32.000 de lei iar electrocauterul cu radiofrecvență și trusa operatorie pentru chirurgie endoscopică au costat 60.000 de lei.

Foto: Arhivă (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.