Laude pe măsura vechilor acuze: „Cadoul” lui Pistru şi Ţolea pentru cel mai vechi primar liberal din ţară

Laude pe măsura vechilor acuze: „Cadoul” lui Pistru şi Ţolea pentru cel mai vechi primar liberal din ţară

Florin Farcaşiu, primarul comunei Târnova, a marcat luni, la Arad, cei 25 de ani petrecuţi (până acum!) în fruntea comunităţii, printr-o conferinţă de presă la care a participat alături de senatorul Ioan Cristina, co-preşedintele PNL Arad, deputatul Eusebiu Pistru şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Adrian Ţolea (ambii, ex. PDL).

Pentru liberalul Farcaşiu a fost un moment al bilanţului, primarul punctând câteva dintre realizările pe care le-a avut în calitate de edil al comunei. Şi au fost destule, de la asfaltări de străzi şi drumuri, până la construirea de şcoli şi amenajarea centrului civic. Puteau fi şi mai multe, dacă adversarii săi politici (în special cei de la PDL) nu-i puneau mereu beţe în roate iar Consiliul Judeţean nu lega punga în ceea ce priveşte alocările de fonduri către comună. Lucruri reamintite de Farcaşiu în conferinţa de presă.

Senatorul Ioan Cristina s-a referit la Florin Farcaşiu ca la un vechi prieten pe care l-a sprijinit şi de la care a primit, la rândul său, la nevoie, sprijin. L-a felicitat şi s-a bucurat să-i fie alături în aceste clipe aniversare.

Până nu demult adversari ai lui Farcaşiu, deputatul Eusebiu Pistru şi Adrian Ţolea s-au întrecut în aprecieri la adresa acestuia, pe măsura acuzelor aduse până nu demult şi a încercărilor de a-l detrona din fotoliul de primar. Ambii au sfârşit prin a-i recunoaşte calităţile, Florin Farcaşiu fiindu-le în trecut un „adversar politic redutabil”. Acum, le este un partener politic redutabil. Important este, aşa cum au recunoscut toţi, că securea războiului a fost îngropată iar foştii adversari fac parte acum din marele partid liberal de dreapta.

De remarcat, că la conferinţa de presă au participat mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei locale din Târnova. De apreciat este că şi-a făcut apariţia şi deputatul Claudia Boghicevici, despre care se ştie că lucrează în această perioadă la programul de guvernare al PNL.

Ulterior, la recepţia de după conferinţă a sosit şi Nicolae Ioţcu, acesta „rupându-şi” din concediu pentru a trece şi a-l felicita pe primarul liberal. Au mai fost prezenţi viceprimarul Aradului Cătălin Ţiţirigă, primarii Călin Abrudan (Ineu) şi Cristian Branc (Seleuş), co-preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Sergiu Bîlcea, Caius Parpală, Simona Iorgovan, Iustin Cionca, Răzvan Cadar, Cristian Urzică etc.

Florin Farcaşiu este cel mai longeviv primar liberal în funcţie din România, cel mai vechi primar în funcţie din judeţul Arad şi al doilea din ţară, după primarul unei comune din Vâlcea, care domneşte de 29 de ani.

  1. ASTIA AZI SE BAT MAINE SE PUPA. NU AU NICI O GREATA. NE PROVOACA NOUA INSA DESTULA

    Raspunde
  2. pai acum doi ani Tolea se batea cu asta pe strada, acuma se tin frati, bravo, frumos

    Raspunde
  3. acesti ipocriti ,pana nu de mult , se balacareau unii pe alti , iar acuma i-si declara iubire vesnica in speranta ca vor ajunge din nou la ciolan GRETOS SI MIZERABIL acest comportament

    Raspunde
  4. Jegoșii lumii, ăstia-s pnlul nou, niște retarzi semidocti cu aere de intelectuali ratati….

    Raspunde
  5. Ne mai miram ca romanii nu au incredere in politicieni ? toate creaturile dovedesc, prin lipsa lor de valoare politica si administrativa , ca a venit tmpul sa ne orientam si sa votam cu totul si cu totul alt tip de politicieni.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.