Legislaţia în domeniul asociaţiilor de proprietari riscă să fie dată peste cap de Parlament

Legislaţia în domeniul asociaţiilor de proprietari riscă să fie dată peste cap de Parlament

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad continuă să susțină un proiect de lege pentru asociațiile de proprietari care să fie în concordanță cu situația actuală a condominiilor și care să cuprindă propunerile Ligii Habitat, ale ULAL și a altor profesioniști din domeniu.

Reprezentanţii ULAL reamintesc că luni, 30.10.2017, a fost înregistrată la Camera Deputaților pentru dezbatere încă o propunere legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 230/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

„Propunerea legislativă a fost inițiată de 46 de senatori PSD și respinsă de Senat în 24.10.2017. În 30.10.2017, a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților care nu a probat solicitarea inițiatorilor pentru procedura de urgență.

Noul art. 471 spune că «adunările generale pot hotărî în mod excepțional modalitatea de stabilire și repartizare a cheltuielilor asociației». Adică se poate face excepție de la ceva stabilit deja prin lege.

Noul alin. (3) la art. 48, precizează care sunt cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate.

Cea mai neașteptată modificare este însă noul alin. (4) la art. 48, care spune că «adunarea generală a asociației de proprietari va hotărî modalitatea de repartizare» a tuturor cheltuielilor. Atunci de ce mai este nevoie de Legea 230/2007?

Camera Deputaților trebuie să respingă și ea, la fel ca Senatul, această propunere legislativă. Dacă nu o face, Legea 230/2007 va există sub o formă abrogată.

Vă reamintim că art. 47 a fost completat în 22.04.2017. Această completare a indus în eroare proprietarii care cer să nu le fie incluși copii până la vârsta de 3 ani la cheltuieli pe consumuri individuale (așa cum scrie în lege), dar și pe unii administratori care îi scot de la cheltuielile pe număr de persoane pentru că de la cele individuale nu au cum”, se arată într-un comunicat de presă al ULAL Arad, semnat de preşedintele Dorina Lupșe.

  1. „PARLAMENTUL Romaniei „este alcatuit din persoane slab pregatite puse pe capatuiala ,care nu pricep sau nu stiu , ca rolul lor este de a intocmii legi constitutionale si conforme cu legislatia UE.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.