Li s-a MAJORAT SALARIUL MINIM cu 50%, dar sunt EXTREM DE NEMULȚUMIȚI. Care este MOTIVUL!

Li s-a MAJORAT SALARIUL MINIM cu 50%, dar sunt EXTREM DE NEMULȚUMIȚI. Care este MOTIVUL!

Președintele unui stat a anunțat majorarea salariului minim cu 50%, însă, chiar și în aceste condiții populația continuă să fie nemulțumită.

Este a treia majorarea a salariului minim în Venezuela, dar locuitorii nu par deloc impresionați de anunțul făcut de oficiali. Și asta pentru că, spun ei, banii sunt și așa prea puțini în comparație cu prețurile extrem de ridicate.

Venezuela este țara unde preţul pentru faină, paste şi lapte înseamnă un salariu lunar.

Preşedintele țării, Nicolas Maduro, a anunţat, vineri, majorarea salariului minim cu 50%, măsură care va intra în vigoare la 1 septembrie, pe fondul inflaţiei de trei cifre, care a afectat grav puterea de cumpărare a populaţiei.

Astfel, salariul minim va creşte la 22.577 de bolivari, respectiv 35 de dolari.

Criticii afirmă, însă, că majorările de salarii sunt insuficiente pentru a compensa inflaţia, care în 2015 a atins 181%, potrivit datelor oficiale.

Banca centrală din Venezuela nu a publicat date recente ptivind creşterea preţurilor, opoziţia afirmând că autorităţile vor să ascundă situația economică în care se află țara.

Economia Venezuelei este în scădere puternică de la prăbuşirea preţurilor petrolului, în 2014, iar liderii opoziţiei afirmă că situaţia nu se va îmbunătăţi dacă nu va fi schimbat Guvernul.

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.